Forum > ix35 EL
[ix35 EL] xenony do naszych ix35
balboa:
Wg mnie ksenony to zbędny gadżet, tak naprawdę o kosmetycznym charakterze, szczególnie w mieście. Nie można zapomnieć o kasie, jaką trzeba włożyć w przypadku "spalenia". Nietrudno zauważyć "jurandów" bez jednego oka, zaskoczonych awaryjnością własnego oświetlenia. W dobie zamienników, żarników - imitacji ksenonów, które często już występują na rynku i są montowane w byle padakach, cieszę się, że mój IX ma zwykłe, sprawdzone H7 przed soczewką.
Generalnie wg mnie brakuje jedynie dziennych pożądnych ledów, nie takich jak w KIA Sportage (słabe, wąskie i co tu gadać niewidoczne z "daleka")
jacek2:
A ja mam ciekawostkę na dzisiejszy dzień. Po co w ixa 35 przy tylnym oświetleniu w klapie bagażnika są dwuwłóknowe żarówki???
Przypomnę tylko że światła stop świecą tylko w lampach bocznych na błotnikach, a światła przeciw mgłowe usadowione są na zderzaku w dolnej jego części.....
A w klapie bagażnika żarówki są dwuwłóknowe - po co?
balboa:
a to faktycznie ciekawy numer. Rozumiem, że są one niewykorzystane? Może w USA podłączają wszystkie, tam w autach najczęściej na czerwono zapala się cały "tył" pojazdu :lol:
jacek2:
--- Cytat: "balboa" ---a to faktycznie ciekawy numer. Rozumiem, że są one niewykorzystane? Może w USA podłączają wszystkie, tam w autach najczęściej na czerwono zapala się cały "tył" pojazdu :lol:
--- Koniec cytatu ---
Tak, są niewykorzystane....... kto da więcej ?
zagadki ciąg dalszy..... :shock: :shock:
balboa:
Po obserwacji tych lamp przyznam, że fajny byłby efekt, gdyby stop zapalał się również w lampie klapy bagażnika (mam na myśli drugi żarnik w żarówce dwuwłóknowej).
Tylko jak tego dokonać :?:
:?: :?: :?: :?:
Nawigacja
[#] Następna strona