Forum > ix35 EL
[ix35 EL] xenony do naszych ix35
embe70:
2 x mijania + 2 x długie :) Moje świecą od lutego 2013 :)
Zibi:
--- Cytat: "klemens" ---
Te żarówki mam w innym aucie. Swiecą dobrze ale... krótko. Rekord to 2 tygodnie życia.
--- Koniec cytatu ---
kwestia auta, w Matizie przez 9 lat nigdy nie wymieniałem żarówki, w Avensis przez 4 lata wymieniałem z 6 razy, w ix35 od półtora roku zero wymian.
grzegon:
Panowie, dokładane metodami garażowymi ksenony będą i tak rozpoznane przez patrol RD i taki kierowca monter-amator straci chwilowo dowód rejestracyjny i odzyska go dopiero po cząstkowym przeglądzie technicznym autka. A tam pan specjalista na pewno w takiej sytuacji nie klepnie przeglądu tylko każe podłączyć prawidłowe oświetlenie z żarówką H7. Później można sobie znowu zamontować swoje wynalazki garażowe, aż doprowadzą do jakiegoś nieszczęścia. Po to są przepisy techniczne dot. takiego sprzętu, żeby ich przestrzegać i nie czynić bliźniemu krzywdy. Czy Wy lubicie jak Wam przeładowany samochód świeci w gały na wąskiej drodze? Chyba nie, garażowe ksenony mogą zrobić to samo. I tak jak już tu ktoś wspomniał, w razie kolizji lub wypadku, wielkie problemy czekają. Pozdrawiam amatorów monterów-bajerów.
balboa:
--- Cytat: "jacek2" ---A ja mam ciekawostkę na dzisiejszy dzień. Po co w ixa 35 przy tylnym oświetleniu w klapie bagażnika są dwuwłóknowe żarówki???
Przypomnę tylko że światła stop świecą tylko w lampach bocznych na błotnikach, a światła przeciw mgłowe usadowione są na zderzaku w dolnej jego części.....
A w klapie bagażnika żarówki są dwuwłóknowe - po co?
--- Koniec cytatu ---
jacek2, czy coś w tym zakresie się może dowiedziałeś? :?: :idea: :?:
Nawigacja