Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
Alonzo_:
W poście podałem źródło i numer konkretny.
To głównie testy z gazet szerokodostępnych ( np Auto Świat)
A mając świadomość z jaką determinacją jeszcze kilka lat wstecz taki AŚ promował niemiecką motoryzację zakładam, że można tym pomiarom wierzyć ;-)
malutki83:
Ja po 4 latach użytkowania I40 w benzynie 2.0GDI, mogę stwierdzić że jest to fajny silnik w miarę dynamiczny, choć raczej lubi wyższe obroty.
Z racji że powoli będę moją I40 sprzedawał to polecam tą wersje silnikową (szczególnie przy dylemacie 1,6 czy 2,0) i sam samochód bo naprawdę dobrze go oceniam.
malutki83:
Pierwszy raz słyszę żeby w I40 były problemy z silnikami benzynowymi. Obie jednostki benzynowe to raczej stare i proste konstrukcje, choć niestety bez turbo. Silnik 1,6l był za słaby (tak samo jak w Tucsonie) a silnik 2,0l. ogólnie ospały i lubiący wyższe obroty.
Miałem jazdę próbną dieslem 130KM i raczej z tym silnikiem nie będzie cię wbijać w fotel, choć z drugiej strony będzie on bardziej wytrzymały.
kacluk1987:
spróbuj wersji 1.7 141km dość ciekawie to jedzie.. ale daleko mu nawet do 2.0 hdi.. a jeszcze jak chce się automat..
malutki83:
--- Cytat: "belgrano" ---A jak z jakością? Patrząc na ix35 to plastiki porażka jak i nietrwałe części. Ciekawe co będzie po 100 000km?
--- Koniec cytatu ---
Mojej I40 mija 4 rok nie narzekam na jakość i rodzaje plastików wewnątrz kabiny, oczywiście czasami dają one o sobie znać, ale ogólnie jest bardzo dobrze.
Nawigacja
[#] Następna strona