Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
kacluk1987:
Zawsze masz peugeota z automatem aisina czy insignie z tym samym. Fiat tipo ma zwykly wszystkie maja hydrokinetyczne sprzeglo regeneracja ok 700zl. Co do uzywanego automatu. 2 lata jezdzilem bmw ze skrzynia zf kupione z przebiegiem 250tys km i jezdzilo idealnie.. a np hyundaja mozesz kupic z gwarancja.
Bartek_wroc:
Mondeo nigdy w benzynie :)
Najeździłem się Fordami benzynowymi. Raz, że paliwożerne jednostki, a dwa, ecoboosty to porażka. Nie ma jednostki, która by nie miała wad (nawet te duże), a naprawy są masakrycznie drogie.
Mondeo tylko diesel. Albo 150+mapa, albo najlepiej od razu 180KM.
Wcześniej Mondeo nawet nie brałem pod uwagę bo diesle mieli do bani, a benzyny paliwożerne. Jednak niedawno przez przypadek dowiedziałem się, że Mondeo ma obecnie diesle z grupy PSA. Jako, że w C5 jestem zachwycony tym silnikiem, to Mondeo zacząłem brać poważnie właśnie ze względu na to, że mają francuskie silniki :)
kacluk1987:
Ja chce wlasnie tylko automat. A benzyna i automat duzego wyboru nie ma. No ford juz dawno ma silniki od psa. Tak samo jak volvo biora 1.6 i 2.0hdi. a ford jak sie nie myle ma piaty wtrysk do wypalania dpf. Poza tym 2.0hdi/tdci jest tylko 1s szybszy od 0-100 ale na elastycznosci gorzej wypada. Tak jak wnetrze moim zdaniem i40 bije na glowe mondeo
[ Dodano: 2019-03-09, 17:52 ]
Wlasnie ogladalem test autocentrum z pomiaru spalania mondeo 2.0tdci 180km automat. Nie wyglada obiecujaco. Sam zobacz..
//www.youtube.com/watch?v=SxZTN81_AIU
Bartek_wroc:
--- Cytat: "kacluk1987" ---Poza tym 2.0hdi/tdci jest tylko 1s szybszy od 0-100 ale na elastycznosci gorzej wypada. Tak jak wnetrze moim zdaniem i40 bije na glowe mondeo
--- Koniec cytatu ---
180KM Mondeo ma 2s lepsze przyspieszenie od i40. Niemożliwe, żeby elastyczność była gorsza. Ma 400Nm. Chyba, że piszesz o wersji 150KM.
kacluk1987:
Tak miałem na myśli nawet poprzednią 163km :) identyczny silnik jak w 508 i c5 w kudze i w niektórych mondeo. teraz te nowe z adblue są 150 i 180koni..
Fajne te mk5 w mondeo ale czemu tak spalanie wychodzi wysoko? ten sam silnik w 508 ma sporo niższe spalanie
Nawigacja
[#] Następna strona