Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
kacluk1987:
To ja dodam coś od siebie..
Napierw ciekawostka, ostatnio u dealera peugeota w uk był 508sw z 2012roku w automacie z przebiegiem zacnym (jak to zarebsky mówi) 14 tysięcy mi, z fabryczną gwarancją 12mcy:) ale miał i cenę 12ty funtów:) i poszedł z 2 dni..
Wracając do i40.. miałem jedną jazde testową 2015 1.7 crdi 141km + dct i miałem te same odczucia że mułowate auto i nie jedzie.. i odpuściłem a teraz niedawno widziałem wyższa wersję wyposażenia w uk sat nav business z keyless go i wentylowanymi siedzeniami. POjechałem, przejechałem się i masakra zupełnie inne auto.. na autostradzie jak koledzy wcześniej pisali od 80 auto się bardzo fajnie zbiera.. nawet z miejsca nieźle szło..
Więc może umów się na kolejną jazdę testową ale innym modelem i40..
Bartek_wroc:
--- Cytat: "kacluk1987" ---Więc może umów się na kolejną jazdę testową ale innym modelem i40..
--- Koniec cytatu ---
Ja jeździłem modelem z maja 2018. Auto miało 275km na liczniku. Jak oddawałem, prawie 5000km.
Dla mnie to był muł i to naprawdę okrutny.
Przeglądałem ostatnio różne auta. No i jednak i40 spadł u mnie obecnie na 3 miejsce i chyba jednak go nie kupię.
Na 1 i 2 miejscu mam obecnie Talismana i Mondeo. Czekam tylko aż będą u dealerów dostępne używki 2016-17 z silnikami jakie mnie interesują. Przejadę się i podejmę decyzję. Talisman wyglądem rozwala dla mnie całą konkurencję.
kacluk1987:
a mondeo z jakim silnikiem? 2.0 ecoboost??
jeszcze masz np kia optima z 2.0t-gdi.
Ja pisałem o 2 i40 z 2016 oba te same skrzynie te same silniki i zbliżone przebiegi i każde z tych aut inaczej jeździło.. jedno było mułem i do 140 ledwo się rozpędzało drugie dość zawo..
kacluk1987:
A Twoj c5 to w automacie czy manualu?
Bartek_wroc:
W manualu. Nie zdecydowałbym się na auto używane w automacie. Poza tym, jeździłem kiedyś i w USA i w Polsce automatami. Wolę manual. Sam decyduję do jakich obrotów dociągnąć. Automat jest dobry dla leniuchów :)
Poza tym, patrzę też pod kątem ew. napraw. Jak manual by padł to naprawa ile tańsza. A weź teraz 2 sprzęgłowy automat (jak w większości w miarę nowych aut). Dramat. Raz, że koszty, a dwa, bardziej awaryjne takie skrzynie. Wystarczy poczytać niektóre fora. W manualach nic, a automaty to szarpią, to coś stuka, to chrobocze itp. itd. Ja dziękuję za takie technologie :)
Nawigacja
[#] Następna strona