Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
noah61:
Hej,
Jeśli robisz dużo trasy polecam 1.7 crdi. U mnie mam wersję 136km autko z 2011. Obecnie robię przebieg ok 60-65 tysięcy kilometrów rocznie. Odnośnie skrzyni biegów jestem zadowolony - automatyczna. Spalanie w granicy 6- 6,5 litra. Jeśli będziesz robił trasy to z dpf nie powinno być problemu.
waszek_rmc:
Popieram to co napisał noah61 dodam jeszcze ze regeneracja DPF to nie są kosmiczne kwoty. Do tego zastanowiłbym się nad 2.0 GDI. Podobno jest ekonomiczny.
robaszek127, nie wiem co chciałeś uzyskać ta odpowiedzią. Wiesmageny dobre czasy silników maja już za sobą, w rankingu 50 najgorszych aut wg auto świat króluje grupa VAG. Tylko jeden Koreańczyk z silnikiem 2,9 crdi. Poza tym te co napisałeś są już pełnoletnie, a dziś każdy silnik ma coś za uszami.
gutek8654:
panowie, nie grapmy się, nie ma o co ;)
dzięki za odpowiedzi. Właśnie jestem zainteresowany jak bardzo 2.0 GDI jest ekonomiczny. Macie może jakieś własne doświadczenia?
waszek_rmc:
gutek8654, poczytaj sobie temacik
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7306
Alonzo_:
Cześć gutek8654
Poczytaj to forum, poczytaj tez jak radzi sobie 2.0 w inych budach.
To kwestia czego oczekujesz i co jest dla Ciebie wazne i ile będziesz robił kilometrów tym.
Ja mam swojego od nowości od stycznia 2013 roku. Ale nie jezdzę dużo (91 kkm).
Podtrzymuje zdanie jak w zalinkowanym przez kolege temacie pisałem, że i40 to przeciętne auto. Ani specjalnie usterkowe ani wyjątkowo bezawaryjne jak i jakościowo tu gorzej tam lepiej.
Ale po kilku latach przestałem czepiać się pioerdół, nadal sylwetka cieszy moje oko i jeżdzimy sobie.
A co do awarii to przez ten czas jak go mam 1 raz nie zapalił. Poza tym zawsze gotowy.
Polecam? Nie polecam? Jak się podoba to kupuj.
Nawigacja
[#] Następna strona