Forum > Zakup Hyundaia
[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?
gutek8654:
hej, dzieki za odpowiedzi.
Czego oczekuje: na pewno nie wyścigówki (nie patrzyłbym wtedy na i40 ;) ) chce sporego auta, z kufrem który pomieści wózek i ze dwie torby. no i szukam auta na pewno na 2-5 lat choć moze i trochę dłużej.
i40 wydaje się sensownym wyborem pod względem ceny i jakości, fajny kompromis. Rozpatrywałem jeszcze Avensisa, Accorda, Aurisa w hybrydzie z czego ten ostatni najbardziej miesza mi w głowie tylko ta cena zakupu.
Ogólnie miałem diesla i nie jest mi obca jego charakterystyka pracy (jednak benzyna bardziej do mnie przemawia). Jedyne co mi mega przeszkadza w sinikach na ON to PDF (z dwumasą da się żyć przy odpowiedzialnej jeździe). Auto raczej na większe przejażdżki więc niby DPF nie strzaszny, ale życie pokaże.
Mam ten sam problem, który miał waszek_rmc, prawie całkowity brak egzemplarzy z 2.0 GDI. Pytanie: czy ludzie tak bardzo nie chcą się pozbywać czy to jest tak bardzo mierne? Na mieście widzę tylko CRDI.
No i jednak różnica w zakupie pomiędzy CRDI a GDI. 15k piechotą nie chodzi a w wieczność szukać auta nie mogę, małżonka coraz bardziej marudzi na aktualne auto
waszek_rmc:
Moim zdaniem zaważyła różnica w cenie nowych aut, gdzie 2.0 był w podobnej co 1.7 crdi. Stad ten deficyt. A z 5 letnia gwarancja to każdy diesla brał...
[ Dodano: 2018-12-20, 16:16 ]
https://www.hyundai.pl/systemUploadFiles/CCennik2012Pdf/Cennik_i40Wagon_2012i2013.pdf
gutek8654:
no te x lat temu jeszcze był szał na ropniaki. Po świętach przejadę się 1.7CRDI, jak praca silnika nie będzie przeszkadzać to pewnie zakupię bo cena bardzo dobra, auto od sprawdzonego człowieka a czas nieubłagalnie tyka i brzuch rośnie :-D i wtedy zagoszczę tutaj na dłużej :mrgreen:
waszek_rmc:
Jak wersja high, czyli 136KM to będziesz zadowolony. A jaka cena jeśli można zapytać? Bo z ciekawości widzę ze 2.0 nie maja cen kosmicznych i nie odstają zbytnio od ropniakow z czasów kiedy ja kupowałem.
gutek8654:
niecałe 30k, za 2.0 trzeba liczyć od 45k (z tego co jest dostępne w portalach)
fakt tylko, że wyposażenie dość skąpe jak na możliwości (brak kamery cofania, podrzewanych foteli, panoramy, start-stop, keyless - z tych dwu ostatnich to akurat się cieszę, że ich nie uraczę) z czego najbardziej chciałem pamięć 2 ostawień fotela kierowcy, bo z żoną zawsze mamy o to spięcia :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona