Forum > Zakup Hyundaia

[i40 VF] Jaki silnik i wersje polecacie?

<< < (32/54) > >>

Nabuknedasar:

--- Cytat: "Alonzo_" ---A w 2019 nie wchodzi nowy model? Gdzies cos mi sie o uszy obiło.
--- Koniec cytatu ---

Miał być na jesień  2018, potem w 2019, a teraz cisza... Albo nowy model wprowadzą po cichu,  albo na razie zrezygnowali.

Blaster:
Cześć,

Jestem zainteresowany zakupem tego egzemplarza:

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-i40-2-0gdi-177km-salon-polska-faktura-vat-pdc-climatronic-bezwypadek-ID6BpVVJ.html#93c3980a31

Ogłoszenie widnieje już od jakiegoś czasu, może ktoś z was oglądał już to auto i może coś podpowiedzieć?? Wydaje się godnym uwagi, ale niestety mam kawałek drogi do pokonania (ok. 500km) w celu bliższych oględzin :-( Z powodu braku czasu i odległości zastanawiam się, czy nie posłać firmy, która zajmie się sprawdzeniem stanu technicznego pojazdu. Z kolei nie wiem, w jakim stopniu takie raporty są rzetelne, może lepiej pojechać osobiście i zrobić przegląd przed zakupowy w ASO? (koszty porównywalne). Dodam, że nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Co o tym sądzicie?, będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi, porady i komentarze. Z góry dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

Dodatkowo mam 3 pytania:
1. Może jest jakaś osoba na forum, która ma możliwość sprawdzenia pełnej historii pojazdu po numerze VIN? CEPiK oraz UFG sprawdzałem.
2. Czy możecie polecić firmę, z której usług najlepiej skorzystać celem sprawdzenia pojazdu, jeżeli na taką opcję się zdecyduję?.
3. Czego mi nie sprawdzą w ASO na przeglądzie przed zakupowym?, na co powinienem zwrócić uwagę?

Jeszcze raz dzięki!

robaszek127:
Moim zdaniem jeśli faktycznie samochó serwisowany z Kielc lepiej samemu podjechać z jakąś osobą do pomocy w oglądzie a potem pojechać na ASO i poprosić o przegląd samochodu szczegółowy. Przy tej sumie za auto lepiej sprawdzić dokładnie. A z drugiej strony jeśli nie ma nic bliżej niestety nieraz warto jechać dalej. Ale to odnosi się do droższych aut a nie tanich.

gutek8654:
Hej,

Rodzina się powiększa, padło na i40 z rynku wtórnego rocznik 2011-2013.

Jestem w mocnej kropce jaki silnik wybrać:
- 1.6 GDI - wydaje mi się trochę za mały na takie auto
- 2.0 GDI - dość mało egzemplarzy na rynku wturnym, niepewność jeżeli chodzi o spalanie, liczę na <10l w cyklu mieszanym a straszą mnie mocno wyższym
- 1.7 CRDI - dwumasa, DPF, niskie spalanie ale czy warto?

Możecie cokolwiek podpowiedzieć? Jakieś doświadczenia? Zdań pewnie będzie tyle co uzytkowników ale wszystkie (bez obrażania zdań innych) z chęcią wysłucham bo mam mętlik w głowie.

Pozdrawiam

robaszek127:
Żaden :-D  Z diesli tylko 1,9tdi - niestety to już nie hyundai a z benzynek używanych 1,8T ale jak wcześniej. Czy teraz hyundai ma jakieś dobre silniki?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej