Autor Wątek: [i30 FD] światła DRL w i30CW CRDI  (Przeczytany 26215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

devl

• Gość
[i30 FD] światła DRL w i30CW CRDI
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Październik 2015, 22:48:42 »
Cytat: "skiller"
Witaj

Nie do konca rozumiem o co chodzi ci z tymi automatycznymi lampami... ja jak mam wlaczone normalne lampy i gasze auto potem je wlanczam lampy sie wlanczaja takze :) Chyba ze chodzi ci o czujnik swiatla i automatyczne wlanczanie lamp.

Co do LEDow jak opisalem to u siebie nic nie demontujesz :) podcinasz minimalnie plastikowa obudowe by przeszedl kabel i tyle ten otwor zakrywa sam LED jak go montujesz wiec wsio idealnie wychodzi :) Jak bedziesz w okolicy daj znac a podam ci namiar na znajomego i juz z nim sie zgadywac bedziesz na montaz :)

Chodzi o to, że pomimo tego, że włącznik świateł mam w pozycji zero, to po przekręceniu kluczyka i odpaleniu pojazdy automatycznie zapalają się światła mijania. :) więc tutaj widzę konflikt.. :) po co mają mi świecić ledy i mijania.. pierw muszę to dezaktywować ? :)

skiller

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Październik 2015, 07:05:20 »
No tak w takim ukladzie musisz to dezaktywowac :) Pytanie czemu w ogole masz tak zrobione? Przecierz jak jest na zero to swiatla i tak sa wylaczone (ja mam tak u siebie). Tak jest fabrycznie :)

ANIOŁ

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Październik 2015, 12:59:14 »
Ja też mam tak, że w pozycji 0 po odpaleniu silnika zapalają się światła. Z tym, że po włączaniu świateł zapalają się mocniej i lekko unoszą.

skiller

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Październik 2015, 13:01:27 »
Hmm dziwnie macie :) Raczej nie sa to fabryczne ustawienia/instalacje :)

Jezeli lampy po wlaczeniu normalnie na manetce swieca ci jasniej to tez masz jakis rodzaj swiatel DRL na normalnych lampach. Jezeli tak jest to po co wam LEDy? :)

PS
Co znaczy ze lampy ci sie unosza? :)

devl

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Październik 2015, 15:55:03 »
ja akurat takich cudów nie mam.. W wielu markach jest tak fabrycznie, żeby nie trzeba było pamiętać o światłach :) W peugeot partnerze, którego posiadam, też tak jest :P najzwyklejsze światła mijania ;)

ANIOŁ

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Październik 2015, 22:55:40 »
Po prostu przy pozycji 0 świecą bardziej w dół i słabiej,  zauważyłem, gdy stałem przy ścianie wieczorem.

skiller

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Październik 2015, 19:45:21 »
Ale przecierz za "poziom" swiecenia lamp odpowiada ustawienie ich poziomu a nie ustawienie przelacznika rodzaju swiatel :)

ANIOŁ

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Październik 2015, 20:50:41 »
Widać jest dołożony jakiś układ, który tym steruje ;)

skiller

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Październik 2015, 22:06:42 »
poziom swiatel rozumiem ze chodzi ci o to ustawienie jak np auto jest dociazone i ustawia sie zakres 0-3 chyba by swiatla swiecily mimo obciazenia dalej pod dobrym katem a nie np po czubkach drzew? :)

ANIOŁ

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Październik 2015, 18:43:37 »
Dokładnie, te same silniczki za to odpowiadają.

skiller

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Październik 2015, 19:02:43 »
Spoko tylko po co taka kombinacja skoro jak raz sie ustawi 0 to tak lampy zostaja do kolejnej zmiany. Czemu za kazdym razem ci sie te lampy zmieniaja? Troche nie rozumiem tej "instalacji".

ANIOŁ

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 04 Październik 2015, 21:29:35 »
Żeby np nie walić ludziom po oczach w dzień, jak już pisałem w pozycji 0 światła same się załączają świecąc na jakieś 70 procent trochę w dół. W ten sposób bardziej przypominają w skuteczności ledy. Taki myk. W Skodzie ojca z 2010 jest to samo, z tym, że nie przygasają.

skiller

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Październik 2015, 08:47:07 »
Hmm tylko ze nie rozumiem jednego... poziom 0 w kazdym aucie to poziom najbardziej wlasciwy i taki co nie wali ludzia po oczach :) pozniej sa poziomy w zaleznosci od obciazenia auta co sie ustawia. 0 zawsze jest bazowym ustawieniem dlatego troche nie rozumiem jak piszesz ze ten uklad co masz poziomuje ci dopiero na 0 ... czyli bez tego jezdzisz autem na jakim ustawieniu ? Bo jak innym niz 0 to jest to nie wlasciwe przecierz i wtedy walisz ludzia po galach :D pomijam fakt ze na przegladzie auta spawdzaja lampy i zawsze na 0 musza byc :)

To ze sciemnia ci sie lampa to rozumiem bo masz wbudowany wlasnie modul DRL do lamp dlugich i to ze przygasaja to ok ale ta reszta co piszesz troche dziwna :)

ANIOŁ

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Październik 2015, 09:05:05 »
Mają na myśli "poziom 0" pisałem o manetce w pozycji off.

skiller

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Październik 2015, 09:44:59 »
a ja o polozeniu swiatel :) co nie zmienia faktu ze "swiatla sa opuszczane" po odpaleniu auta :) poziom 0 swiatel powinien byc zawsze :)