Forum > i30 FD

[i30 FD] światła DRL w i30CW CRDI

<< < (4/8) > >>

devl:

--- Cytat: "skiller" ---Witaj

Nie do konca rozumiem o co chodzi ci z tymi automatycznymi lampami... ja jak mam wlaczone normalne lampy i gasze auto potem je wlanczam lampy sie wlanczaja takze :) Chyba ze chodzi ci o czujnik swiatla i automatyczne wlanczanie lamp.

Co do LEDow jak opisalem to u siebie nic nie demontujesz :) podcinasz minimalnie plastikowa obudowe by przeszedl kabel i tyle ten otwor zakrywa sam LED jak go montujesz wiec wsio idealnie wychodzi :) Jak bedziesz w okolicy daj znac a podam ci namiar na znajomego i juz z nim sie zgadywac bedziesz na montaz :)
--- Koniec cytatu ---

Chodzi o to, że pomimo tego, że włącznik świateł mam w pozycji zero, to po przekręceniu kluczyka i odpaleniu pojazdy automatycznie zapalają się światła mijania. :) więc tutaj widzę konflikt.. :) po co mają mi świecić ledy i mijania.. pierw muszę to dezaktywować ? :)

skiller:
No tak w takim ukladzie musisz to dezaktywowac :) Pytanie czemu w ogole masz tak zrobione? Przecierz jak jest na zero to swiatla i tak sa wylaczone (ja mam tak u siebie). Tak jest fabrycznie :)

ANIOŁ:
Ja też mam tak, że w pozycji 0 po odpaleniu silnika zapalają się światła. Z tym, że po włączaniu świateł zapalają się mocniej i lekko unoszą.

skiller:
Hmm dziwnie macie :) Raczej nie sa to fabryczne ustawienia/instalacje :)

Jezeli lampy po wlaczeniu normalnie na manetce swieca ci jasniej to tez masz jakis rodzaj swiatel DRL na normalnych lampach. Jezeli tak jest to po co wam LEDy? :)

PS
Co znaczy ze lampy ci sie unosza? :)

devl:
ja akurat takich cudów nie mam.. W wielu markach jest tak fabrycznie, żeby nie trzeba było pamiętać o światłach :) W peugeot partnerze, którego posiadam, też tak jest :P najzwyklejsze światła mijania ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej