Forum > i30 FD

[i30 FD] światła DRL w i30CW CRDI

<< < (3/8) > >>

devl:
No to czekamy.. ;))

Iktorn:
Fajnie wyglądają, tylko pytanie czy mierzył kolega odległości (rozstaw min. 60 cm oraz max. 40 cm od obrysu pojazdu - bo tak na styk wygląda) by nie było kwasu w razie kontroli nadgorliwców.

skiller:
Witam

Zatem tak.... odleglosci mierzylem sam i idealnie jest 60 cm szerokosc od srodka do srodka LEDa :) i wysokosc 35 cm takze od srodka. Zatem zgodnie z przepisami :)

Co do kabelkow:
https://www.dropbox.com/sh/dtu4kmbmltf067g/AACGbbaiyG6rmaJnosDKenRDa?dl=0

LEDy:
http://www.firma-skiba.pl/produkt/568/

Czarny kabel minusowy podpiety bezposrednio do masy auta. Czerwony plusowy z bezpiecznikiem zlaczony (zlutowany) z kablem z kostki. Kabel bialy wpiety (zlutowany) w kabel pozycyjnej lampy przy kloszu bo tak najlepiej bylo znalesc ktory jest ktory :) Same LEDy maja oczywiscie swoja kostke sterujaca i tyle w temacie. Trzy kabelki i to cala instalacja.

Lampy OFF - LEDy ON
Lampy pozycyjne - LEDy OFF
Lampy drogowe - LEDy OFF
Mruganie długimi na zgaszonych lampach jak i wlaczonych dziala normalnie (ponoc czasem sa z tym jaja)

Aha wazna sprawa te LEDy maja profilowane "lustra" by swiecily na wprost... przy takim montazu pionowym nalezy obrucic je.... tz by czesc zakrzywiona luster byla po zewnetrznych stronach wtedy strumien swiatla pada idealnie do przodu. Lampy sa wtedy zamontowane na opak niby :) z lewej strony kable z tylu sa nizej a z prawej wyzej. Oczywiscie montujac je poziomo takze nalezy zwrocic uwage na polozenie "luster" by nie wsadzic ich odwrotnie w uchwyty bo LEDy beda wtedy swiecic w niebo :)

PS
Jak ktos zainteresowany z Katowic lub okolicy na taki montaz kolega podejmie sie tego :) z takimi samymi LEDami ktore jak widac pasuja idealnie w to miejsce jak i sa porzadne, sprawdzone. Pisac jak cos PM dam namiar na kolege :)

devl:

--- Cytat: "skiller" ---
Jak ktos zainteresowany z Katowic lub okolicy na taki montaz kolega podejmie sie tego :) z takimi samymi LEDami ktore jak widac pasuja idealnie w to miejsce jak i sa porzadne, sprawdzone. Pisac jak cos PM dam namiar na kolege :)
--- Koniec cytatu ---

Elegancko.. A co z funkcją automatycznych Świateł? ja mam coś takiego, że odpalam auto i zapalają mi się mijania, musiałbym to pierw dezaktywować zapewne ??

Czy trzeba zdejmować zderzak to montażu tych ledów, czy obejdzie się bez ?

Jak będę na Śląsku u rodzinki, to chętnie skorzystam z montażu :P

skiller:
Witaj

Nie do konca rozumiem o co chodzi ci z tymi automatycznymi lampami... ja jak mam wlaczone normalne lampy i gasze auto potem je wlanczam lampy sie wlanczaja takze :) Chyba ze chodzi ci o czujnik swiatla i automatyczne wlanczanie lamp.

Co do LEDow jak opisalem to u siebie nic nie demontujesz :) podcinasz minimalnie plastikowa obudowe by przeszedl kabel i tyle ten otwor zakrywa sam LED jak go montujesz wiec wsio idealnie wychodzi :) Jak bedziesz w okolicy daj znac a podam ci namiar na znajomego i juz z nim sie zgadywac bedziesz na montaz :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej