Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Niskie obroty silnika

<< < (4/7) > >>

ROTHMANS:
Czyli nie macie 1000 obrotów?
Bo wydaje mi sie że mam ciut za niskie obroty
Jak jade tzn w ogóle sie toczę to mam z 2mm nad tą kreską ale jak już zatrzymam pojazd to spada ona do tej kreski na zdjęciu i nie wiem czy tak powinno być

[ Dodano: 2012-02-26, 18:54 ]

pawcio:
Ja także mam podobne na rozgrzanym silniku a na ssaniu coś pod 1000 podchodzi, także wygląda że sa w normie.

spry:

--- Cytat: "apodko" ---..... mam problem z obrotami silnika na biegu jałowym ponieważ według wskazania licznika wychodzi na ok. 700-800 obrotów jest to stanowczo za mało ponieważ podczas postoju strasznie w aucie wszystko drga a po dodaniu gazu do około 900-950 auto przestaje drgać i jest wszystko w porządku. ......
--- Koniec cytatu ---

-obroty jałowe dla 112 KM to 750 obr/min(+,- 50 obr/min)
-za równomierna pracę silnika odpowiada równomierne dawkowanie paliwa do cylindrów
-za równomierne dawkowanie paliwa odpowiadają wtryskiwacze sterowane elektrycznie
więc zawodzi:
albo wtryskiwacz lub wtryskiwacze  (co bardziej prawdopodobne)albo sterowanie

spry:

--- Cytat: "ROTHMANS" ---Tak jak w temacie jakie powinny być obroty silnika na biegu jałowym ?
Macie tak jak na zdjęciu ?

Obrazek
--- Koniec cytatu ---

Bez obawy -jak najbardziej OK  :mrgreen:

ROTHMANS:

--- Cytat: "spry" ---Bez obawy -jak najbardziej OK :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

No to ufff ulżyło mi trochę chociaż uważam że mogły być one ciut wyższe, też mam takie lekkie trzęsienie albo jestem już jakiś uprzedzony widać ja na radiu na panelu jak jest pochylony o 15 stopni
Postaram się zdjąć ta gumową rurkę co była poruszana w innym temacie, może ciut coś pomoże

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej