Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Niskie obroty silnika

(1/7) > >>

apodko:
Panowie czy ktoś może mi pomóc, mam problem z obrotami silnika na biegu jałowym ponieważ według wskazania licznika wychodzi na ok. 700-800 obrotów jest to stanowczo za mało ponieważ podczas postoju strasznie w aucie wszystko drga a po dodaniu gazu do około 900-950 auto przestaje drgać i jest wszystko w porządku. Byłem w Hyundaiu na komputerze i wychodzi wszystko w porządku. Koło dwumasowe nie wchodzi w grę ponieważ mam wymienione sprzęgło na standardowe beż koła masowego ponieważ Hyundai w tym modelu tak zaleca. Wymieniłem już termostad i czujnik temperatury płynu chłodzącego i dalej nic.
Komputerowo nie ma możliwosci podniesienia obrotów silnika wiec o co chodzi !

stolek6:
Te obroty sa chyba ok. A nie masz czasem poduszek silnika/skrzyni rozwalonych?

apodko:
W hyundaiu sprawdzali i powiedzieli że są dobre. Najdziwniejsze jest to że auto jak jest na luzie i jeszcze jedzie nie ma drgan dopiero jak stanie obroty całkowicie spadają do ok. 700 i zaczyna się trzęsionka.

stolek6:
A sprobuj moze odlaczyc przewod podcisnienie do przepustnicy od kolektora dolotowego. Ja jezdze na stale z odlaczonym bo mi akurat falowaly obroty na luzie. Moze nie pomoze , ale sprawdzenie nic nie kosztuje, a ta przepustnica wplywa na wolne obroty wlasnie. Ta przepustnica jest miedzy chlodnica a silnikiem, pod plastikowa oslona silnika. Ale przewod odepnij przy intercoolerze.

apodko:
Ok. jak mrozy puszczą spróbuję podziałać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej