Autor Wątek: [Getz TB] [Getz TB] Wymiana przepalonej żarówki - lewy stop  (Przeczytany 19600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Snp

• Gość
[Getz TB] Wymiana przepalonej żarówki - lewy stop
« dnia: 16 Maj 2015, 00:31:57 »
Hej.
Mam do wymiany przepalona zarowke stopu z tylniej lewej lampy.
Pytanko co do dostepu do niej. Jak nalezy to wykonac bez uszkodzenia czegokolwiek :) ? W ksiazce zbytnio nic wielkiego nie napisali oprocz demontazu dwoch srubek co raczej bylo oczywiste. Pytanie co dalej ? Zaczepy ?
Z gory dzieki za pomoc :) Chetnie przygarne jakis foto-tutorial hehe
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:38:09 przez Brt »

amig

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maj 2015, 10:49:06 »
No bez jaj przedszkolak sobie z tym poradzi Poczytaj jakie ludzie tu opisują przypadki a Ty się rozczulasz nad wymianą żarówki i jeszcze się dziwisz że w książce tak mało napisali. Co mieli napisać "Weź w prawą rękę śrubokręt krzyżakowy, chwyć go za uchwyt metalową stroną skieruj w stronę lampy, stań ok 30 cm od brzegu auta następnie umieść końcówkę śrubokręta w łbie wkrętu i odkręcaj w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara ......." Litości......

Maciek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maj 2015, 12:52:16 »
No juz, spokojnie, bez sarkazmu. Odkreciles srubki w ogole? 😉

Snp

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maj 2015, 04:06:47 »
amig - zjedz snickersa widzialem Twoje posty w innych tematach takze pfff

Co do tematu z ktorym chyba nie tylko ja mam problem z tego co czytam po necie. Oczywiscie ze odkrecilem sruby. Sek tkowi z uszkodzeniu klosza przy demontazu. Nie stac mnie na zabawe w Himena przy sciagniu lampy stad pytanie o plastikowe mocowania ktore tak latwo uszkodzic.

Ps. Co do "innych" bardziej zaawansowanych problemow. Z tego co Wiem takie rzeczy jak Forum sa stworzone wlasnie do wymiany informacji na dane tematy ktore Nas interesuja a nie gwiazdorzenie co ja to nie jestem.
Dla jednych wymiana uszczelki pod glowica to chuj do dupy, a dla innych wymiana zarowki (zeby nie uszkodzic czegokolwiek bo go najzwyczajniej nie stac na nowe tajle !) to pryszcz. Take prosze o chociaz minimum wyrozumialosci (pokroje Pana  "amig")

Offline Scorpio

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Maj 2015, 09:41:16 »
Klosz lampy po odkręceniu śrubek czasami ciężko wysunąć. Nie ma tam zaczepów, ale trzeba wysuwać klosz równomiernie z obu stron bo się klinuje. Ja od strony śrubek chwytam ręką, a z drugiej między błotnik a klosz wsuwam mały śrubokręt i delikatnie podważam (trzeba uważać żeby nie uszkodzić lakieru albo klosza - najlepiej go czymś owinąć).

Offline pablomaxim

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Maj 2015, 21:54:16 »
Jak wyjmiesz żarówkę to abyś się nie zdziwił jak będziesz miał mocowanie  żarówki z USA - tak jest w moim przypadku ( mocowanie prawdopodobnie typu 7440 lub 7443 - cokolwiek to znaczy ) - Seria samochodów od polskiego dystrybutora auto tzw salonowe polskie - chyba jakiś przekręt bo nie jestem jedynym przypadkiem.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Maj 2015, 22:24:00 »
Snp dodaj tag tematu wg poniższej instrukcji.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

0:29

Snp

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Maj 2015, 00:11:23 »
Cytat: "kosmos2011"
Snp dodaj tag tematu wg poniższej instrukcji.

Zrobione :)

Dzieki za wszelkie porady jak tylko bedzie chwilka zaraz do tego siade.
Pozdrawiam :)