Bardzo dziękuję - rozesłałem zapytania wg tych wymiarów bo widzę, że takie się pojawiają - mam nadzieję, że będzie pasował :-)
Do używanych jestem sceptycznie nastawiony bo jeden już mam ;-)
Ech nikt z Aledrogo nie zaproponował takiego przegubu, a w warsztacie mówią, że za 370 zł mogą sprowadzić w tydzień chiński.
Wyciąganie półosi wiąże się ze spuszczaniem oleju w skrzyni i większymi kosztami dlatego na używkę się nie nastawiam.
Może ktoś wie gdzie zamówić właściwy ?
Kolejna edycja - na szczęście pojechałem do innego mechanika, gdzie okazało się, że to nie przegub tylko mocowanie przekładni kierowniczej trzeszczy bo się guma wyrobiła.
Jeszcze dzisiaj powinni podłożyć jeszcze kawałek i rozwiązać problem :-)
Okazało się, że do trzech razy sztuka - to nie przekładnia, na szczęście sam gdy auto było na kanale tak kręciłem kierownicą, że trochę zaczęło trzeszczeć, a mechanik posłuchał co to - okazało się, że wybita jest tylna tuleja metalowo-gumowa sanek silnika - teraz muszę znaleźć takie dwie i od razu obie strony wymienić.
Może ktoś podpowie gdzie taką znaleźć bo trochę szukałem w internecie i nie znalazłem takich.
Dzięki pomocy forumowicza kosmos2011 kupiłem w bardzo dobrej cenie oryginalne gumy sanek - od razu wziąłem 4 szt [po 80 zł / 1 szt], wymiana zajęła mechanikowi niemalże cały dzień bo musiał zdjąć wydech, odkręcić wahacze i wyjąć sanki, dopiero po tym mógł na prasie wymienić tuleje metalowo-gumowe - sama wymiana kosztowała 600 zł netto [740 brutto] bo zrobił przy okazji jeszcze czyszczenie silniczka krokowego i napiął pasek osprzętu.
Po wymianie nic nie trzeszczy, auto trzyma się drogi doskonale [porównywalnie z nową Toyotą Auris Kombi], tak dobrze jeszcze nie trzymało się więc jestem z tej naprawy bardzo zadowolony :-)