Forum > i30 FD
[i30CW] czujnik przepieciowy problem z ladowaniem
maureliusz:
:-) no, ale wróżbitą nie jestem. Dopiero raczkuje w I30, ale domyślam się, że posiada coś w rodzaju SMART CHARGING system.
Generalnie regulacja/sterowanie ładowania do sprawdzenia. Tak naprawdę jeżeli Ci spada do 12.7... to ładowanie zanika.
Kontrolka się nie zapala? To może kabel masz luźny altek-AKU ?
choody:
No ja tez poznaje i30 i hyundai bo siedzialem a raczej siedze w hondach. Nie nic sie nie zapala wszystko jest dobrze przykrecone. Jutro jade do aso mialem dzisiaj ale nie zdarzylem. Napewno dam znac co oni powiedza na ten fakt.
[ Dodano: 2015-05-06, 19:35 ]
Wszystko jasne jest to czujnik przepiecikwy ktory zapobiega np przed spalenieM sie kompa. Wymienia mi to na gwarancji. Wymieniali to juz w i30 wiec moze sprawdzcie jakie macie ladowanie i czy wam nie spada podczas jazdy. do puki auta na gwarancji;)
maureliusz:
No i kolega miał dać znać co tam było? No i temat to może zmieńmy na brak ładowania albo problem z ładowanie bo się oszukałem żeby teraz znaleźć...
choody:
przeciesz wyzej napisalem ze na tym kablu jest czujnik przepieciowy połączony z alternatorem w czwartek bedzie wymieniony przez ASO.
maureliusz:
A OK! Sorki, pominąłem :-) Ciekawa historia. Próbowałem wygooglować co to, ale nie znalazłem :-(
No tylko w życiu tego nikt nie znajdzie jak będzie miał problem z ładowaniem po tym temacie.
Nawigacja
[#] Następna strona