Forum > i30 FD
[i30CW] czujnik przepieciowy problem z ladowaniem
choody:
Hej czy moze ktos zmierzyc swoje ladowanie w 1.6 crdi i30 1gen? Jakie macie ladowanie i poczekac chwile lub sprawdzic podczas jazdy jakie macie? Przy wl swiatlach mijania i wyl? Ja mam 14.3 przy swiatlach wl a przy wyl spada mi do 12.3. Jak odepne ten czujnik przy klemie minus to wszystko sie normuje. Jutro chce do aso podjechac ale moze do jutra ktos pomoze?;)
dario_79:
No, w porządku masz ładowanie. Jak zapaliłeś motor, to masę prądu pożarł rozrusznik (świece dosłownie na sekundę się włączą przy takiej temperaturze, o ile w ogóle). Weź pod uwagę, że elektryka samochodu (zwłaszcza komputer) też potrzebuje prądu. A jaki czujnik odpiąłeś?
choody:
Tak tak wszystko sie zgadza podczas odpalenia prad ubywa i powraca do ladowania 14.3 ale jak jedziesz to powinno byc caly czas.a u mnie zanika podczas jazdy. Do 12.7. a odlaczylem wtyczke ktora jest na klemie minus to jest jakis assy-batery na maila moge wyslac foto z opisem bo z tel tutaj chyba nie dam rady
[ Dodano: 2015-05-04, 20:48 ]
http://otowakacje.w-spodnicy.pl/klema-minusowa-isg-hyundai-i30-12-14r-i5077911862.html to jest ten czujnim a klemie tylko ze ja mam 2010r i po kablach wydaje mi sie ze polaczony jest z alternatorem
maureliusz:
No nie bardzo. 12.7V to raczej słabo. Jeżeli napięcie na AKU w stanie wolnym spadnie poniżej 12.4V to generalnie już jest kiepsko...
Napięcie ładowania powinno się wahać w granicach 13.6V - 14.4V. Poniżej za mało, powyżej - zagotuje wodę.
Of course jak ktoś napisał napięcie może spaść po uruchomieniu silnika zwłaszcza w dieslu jeżeli świece żarowe lub jakać nagrzewnica PtC się uruchomi. Natomiast po zagrzaniu już powinno być powyżej 13.6V.
choody:
To co piszesz wszytsko wiem ale mi spada i why? To mnie interesuje jutro ASO zobaczymy co powiedza
Nawigacja
[#] Następna strona