Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Strzelił pasek rozrządu
kosmos2011:
--- Cytuj ---Ps. Czy tłok od Sonaty (silnik G4KC) pasuje do silnika G4JSG?
--- Koniec cytatu ---
Nie mają inną średnicę.
Tutaj jest pasujący http://www.sklep.hipol.pl/355927,produkt,TLOK_HYU24B_G4JS_STD_KPL.aspx
volcan:
--- Cytat: "Ater" ---
Jakaś rada od Was - robić czy szukać nowego?
--- Koniec cytatu ---
Szczerze mówiąc - przy takich zniszczeniach... Ja bym kupił stary/nowy silnik z opcją zrobienia pomiaru kompresji i odpalenia w samochodzie - dawcy. Po pierwsze szybciej, po drugie mimo wszystko pewniej - bo sądząc po zniszczeniach pasek urwał się chyba przy dość wysokich obrotach silnika. Za chwilę okaże się np., że masz skrzywiony korbowód, albo jeszcze gorzej... zmontujesz silnik a korbowód, który dostał przecież zdrowo - skoro denko tłoka poleciało... pęknie i zrobi taki bałagan, że silnik pójdzie na złom.
vanhelsing:
Na Alle są kompletne silniki po ok 3-3,5 tys. Promocja to nie jest :lol: ale za to silniczki wyglądają jak malowane. I nie mówię o tym, że są myte. Niektóre po osprzęcie wyglądają faktycznie na deklarowany nieduży przebieg. Jak masz czym jeździć to powoli szukaj jak najlepszego w jak najniższej cenie. Ja bym się nie męczył z reanimacją, bo po drodze wiele się jeszcze może wydarzyć. Bierz gotowca.
Hulltay:
Ale masakra:( Ater łączę się w bólu. Wiem co to znaczy, chociaż u mnie nie było aż takich zniszczeń.
Ater:
Czy ktoś się orientuje ile może kosztować przekładka silnika?
Nawigacja
[#] Następna strona