Forum > i30 FD
[i30CW] Nadmierne zużycie opon od strony wewnętrznej
Nabuknedasar:
Dokładnie. Fabrycznie ustawisz tylko zbieżność. (czyli "częściowa" ;) )
Wojciech1981:
--- Cytat: "choody" ---Nie przesadzal bym z ta geometria co roku. jak wymienisz sworznie lub koncowki drążków lub jakas tuleje to warto sprawdzic geometrię a tak to nie ma sensu....
--- Koniec cytatu ---
Byłem znów ustawić zbieżność, bo opony coś piszczały na zakręcie i okazało się że miałem źle ustawioną : / a ustawiali geometrie kół komputerowo w poprzedniej firmie. Fachowcy jakich wielu w Nowym Sączu.
choody:
to az dziwne a moze bardziej smieszne. nie oszukujmy sie jak wszystko jest sztywne w zawieszeniu to z komputerem ktory pokazuje wartosci to malpa by ustawila zbieżność. moze gdzieś masz jakies luzy? no oby teraz bylo wszystko ok. ale w tej drugiej stacji wzial bym wydruk przed regulacja i pojechał do tych co robili 1 raz. mialem taki przypadek w hondzie ze ustawiono mi zbieznosc a byl luz na sworzniu nie bylo go slychac ale panowie nie sprawdzili a ustawili i w drugim miejscu to wykryli i pojechalem panow poinformowalem o ich bledzie i po wymianie za free mi ustawili.
MarcinBrown:
Dodano: 2015-12-07, 14:36
Witam,
U mnie też problem z zużytymi oponami przód od strony wewnętrznej. Sprawdziłem zawieszenie, zbierzność i wszystko jest OK wg katalogów. Brak jakichkolwiek luzów. Auto ma przejechane 100kkm (na letnich około 70kkm). Opony na przodzie bardzo zjechane.
Jeden z diagnostów powiedział, że może to przyczyna felg aluminiowych. Podczas hamowania ramiona felgi się poddają i wtey koła się ustawiają rozbierznie i tnie opony.
Felga ENZO W a opony to standard hankook. Co o tym muślicie.
bobekos:
Z tymi felgami to chyba jakaś bajka, ile aut jezdzi na alusach...!o_O Ja mam dezenta felgi u siebie i po sezonie zauważyłem że nowe przednie opony zjechałem przez sezon równo o 2mm i nie zauważyłem różnic w ich wyglądzie oprócz wysokości bieżnika :/ Nie wiem co ci chłopie poradzić, chyba dobra wulkanizacja pozostaje...
Nawigacja
[#] Następna strona