Forum > i30 FD

[i30CW] Oświetlenie wnętrza kabiny

<< < (19/21) > >>

laki6:
Witam panowie. Mam takie pytanie. Zakupiłem przednia lampę kabinowa wycialem otwór pod montaż ale niestety nie posiadam żadnej instalacji do której można by to podpiąć. Większość podpina się pod lampkę mniejsza która jest z tyłu  tylko że ona posiada 3 piny a ta co zakupiłem ma 4. I jak to teraz ugryźć? Liczę na fachową pomoc użytkownika kosmos2011.

konduktor:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Na początek zmień w profilu datę produkcji (nie data pierwszej rejestracji lub rok modelowy) auta na 2013 i silnik bo po vin masz 1,4 czyli D4FC.

Data produkcji 2013-05-22 do Bułgarii

Data sprzedaży 2013-06-03

Wyposażenie https://hyundai.afora.ru/eur/vin/tmad281raej038968/

Nie masz  :cry:

Wiązka 91806-A6340 nie ma takiej wtyczki.

Musisz zrobić to co Maureliusz kilka stron wstecz.
--- Koniec cytatu ---

A mógłby proszę ktoś powiedzieć mi czy mam tą wiązkę w podsufitce na oświetlenie ze schowkiem na okulary?

VINTMADB81SAAJ013035

Dziękuję z góry.

bogdanan:
Ja mam inny dylemat: zakupiłem przednią lampę kabinową wyciąłem otwór pod montaż, fajnie pasuje. Znalazłem po lewej stronie  przyklejone silikonem do podsufitki szerokie złącze i nie mam wiązki którą wykorzystałbym do podłączenia lampy. Mogę pociągnąć kabelki do tylnej lampki ale wolałbym wykorzystać fabryczne złącze, proszę o podpowiedź i30 (2015)

złącze

konduktor:
Miałem identyczną sytuację. Wiązki oryginalnej nie znalazłem, a jedynie tą szeroką zalaną klejem. Podpiłem się pod tylną lampkę i śmiga elegancko. Z obecnej perspektywy uważam, że nie ma co kombinować i trzeba się wpinać w tył bo wszystko działa jak należy.

bogdanan:
Ostatecznie tak zrobię ale póki co powalczę :-)
lampa oświetlenia

zrobione i działa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej