Autor Wątek: [Matrix] Jak rozbroić alarm bez użycia pilota i czy da się d  (Przeczytany 5531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qbic221

• Gość
[Matrix] Jak rozbroić alarm bez użycia pilota i czy da się d
« dnia: 31 Grudzień 2014, 18:53:47 »
Nie mogę założyć nowego tematu, dlatego wklejam tutaj, jeśli zrobiłem źle prosze o wyrozumiałość i przeniesienie w odpowiednie miejsce. Mianowicie...

Witam serdecznie, jestem posiadaczem Hyundaia Matrixa 1,5Crdi z 2002r. Samochód wyposażony jest w centralny zamek i alarm (wydaję mi się że to chyba oryginalny Hyundaia). Obecnie posiadam jeden sprawny pilot z dwoma przyciskami :większy służy do zamykania i jednocześnie uzbrajania alarmu, mniejszy zaś do otwierania i rozbrajania alarmu. Póki co wszystko działa jak trzeba, ale zastanawiam się co by było gdyby.. auto było zamknięte i uzbrojone w alarm i padłby pilot. Jak rozbroić alarm, bo same drzwi otwieram z kluczyka, ale wtedy zaczyna wyć alarm i nie wiem jak i czy w ogóle da się go rozbroić z kluczyka?. Próbowałem różne metody, podczas gdy alarm wył wsadzałem kluczyk do stacyjki przekręcając go pulsacyjnie, jednorazowo na dłuższy czas itd i nie działa, tak samo wsadzałem do zamka drzwi kluczy próbując tez na różne sposoby rozbroić alarm i lipa;/. Mój pilot nie ma opcji jak widac w powyższym opisie opcji zamykania drzwi bez załączenia alarmu, można zamknąć drzwi bez alarmu tylko przy pomocy kluczyka. Jeśli ktoś potrafi coś doradzić to z góry dziękuję. Kolejne pytanie to czy da się dorobić 2 pilot do tego sprawnego, żeby nie martwić się w razie "W". Czytałem gdzieś na forach że są  PILOTY SAMOKODUJĄCE i w niektórych alarmach da się je zakodować, ale bywa też tak ze po zakodowaniu pilota po chwili już nie działa, bo alarmy samochodowe czesto mają kod zmienny ( ochrona przed złodziejami), a ten pilot który podałem wyżej ma kod stały  433.92MHz . Czy orientuję się jaki jest ten alarm w Matrixie?. Dodam że pilot od mojego Hyundaja posiada oznaczenie na płytce "OMRON OKA-NO6R". POzdrawiam i dzieki za wszystkie odpowiedzi.

melchior71

• Gość
[Matrix] Jak rozbroić alarm bez użycia pilota i czy da się dorobić pilot?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Styczeń 2015, 09:48:38 »
Ten sam problem miałem w SantaFe.Hyundai ma specyficzne alarmy fabryczne .Nie można dorobić ani do programować pilota uniwersalnego.Jeśli już to tylko oryginalny Hyundai. Trzeba uważać żeby nie zakupić z akermańskiego rynku bo częstotliwość jest inna. Jeśli Matrix ma taki sam alarm jak SantaFe (a podejrzewam że tak) to temat był dość szeroko opisywany .Sam programowałem używany pilot kupiony na auto-złomie.I wszystko gra  :mrgreen:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=550&highlight=kodowanie+pilota

[ Dodano: 2015-01-01, 10:56 ]
miało być "amerykańskiego rynku" a wyszło jakieś coś tam  :lol:

Offline kosmos2011

• Giełda
[Matrix] Jak rozbroić alarm bez użycia pilota i czy da się dorobić pilot?
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Styczeń 2015, 20:57:28 »
Melchior71 ciekawie piszesz, ale tylko post #4 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5386 inaczej to co dopisujesz do postu w następnych dniach nikt nie przeczyta i nie odpowie.

Żeby zmienić w profilu Lantra na Santa Fe trzeba napisać na PW do Administratora.