piszesz że masz opony o profilu 45 na 19'. czy nie masz wrażenia że jest dosyć sztywny?
pytam bo mam 18" na profilu 50 i zastanawiam się żeby zmienić na 17' i profil 60. myślisz że trochę zmięknie? jak Ty to odczuwasz u siebie?
Siemkaaa, przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale dłuuugo mnie tu nie było ;-)
Jak najbardziej masz rację sztywny że aż zęby bolą, ale jest lans to nie ma wygody ;-)
Młody jestem więc bardziej mi zależy na wyglądzie niż na komforcie,
dodatkowo autem rocznie robię około 10 tys. km czyli coś koło 6 latem, więc idzie to przeżyć.
W zeszłym roku z takich złych rzeczy które mi się trafiły przez te koła to wymiana pompy wspomagania,
po 10 latach odmówiła posłuszeństwa może i by jeszcze pochodziła kilka lat ale na standardowych R16.
Wymieniłem mam z głowy na jakiś czas. Gdybyśmy mieli drogi takie jak na zachodzie też by się inaczej jeździło.
Opony kupiłem nowe w zeszłym roku po drogach trzymał się idealnie, żadnego bujania,
kleił jak zwykłe auto kompaktowe, a to przecież ciężki SUV. :lol:
PS. po mojemu Tucson ma za krótki rozstaw kół, przód/tył aby mógł być komfortowy,
na zimę mam 215/70 i jest miękcej ale i tak dużo mu brakuje do niemieckich marek,
swoją drogą ciekawe jak nowy Tucson się w tej kategorii sprawdza.
Bo w moim to plastiki trzeszczą od samego patrzenia :mrgreen: