Forum > i40 VF

[i40 VF] problem lakierniczo-blacharski

<< < (2/8) > >>

McGregor:
Choroba to sie zdenerwowalem teraz, u mnie dokladnie na linii dachu z przednia szyba jest normalnie tak ok 2-3 mm rdzawy punkt  - oczywiscie nie ma lakieru. Pani w serwisie poradzila mi zakup lakieru w sztyfcie powiedziala ze to kamyczki, bo ona tez jedzi i40-stka i ma podobnie, ale skoro problem powstaje u was rowniez to znaczy ze to nie kamyczki. Swoja droga w zadnym aucie w mojej historii takich uszkodzen lakieru nie mialem a niektore auta naprawde wiekowe byly. Sprawa bedzie wiec rozwojowa !!!

Piotr1234:
Piszecie o drobnych ogniskach rdzy, a nie widzicie jak na ramie dachu nad linią okien patrząc od tyłu samochodu pojawiają się wgniecenia. ( popatrzcie na zdjęcia umieszczone na facebook anty hyundai. Same zdjęcia i ilość samochodów z tą wadą daje dużo do rozmyślania. Dlaczego łamie się karoseria. Nie jest to odosobniony przypadek.
Aha myślę że moderator nie wytnie tego postu, bo jest to dość duży problem dla posiadaczy i40 a niewygodny dla Hyundaia.

Iktorn:
Ogniska rdzy to według mojego ASO problem z początku produkcji (2011/2012). Ja u siebie niczego nie zaobserwowałem (także wgnieceń na karoserii).

Denny4:
Rdza na dachu w roczniku 08.2012r.

Dokładnie na środu w odległości około 5 - 8 cm od styku dachu z przednią szybą.
Ognisko korozji wielkości 2zł.
Naprawa gwarancyjna poprzez przeszlifowanie do blachy.
Potraktowanie środkiem wiążącym rdzę w metal.
Zmatowienie całego dachu aż po uszczelkę bagażnika.
Polakierowanie naprawianego obszaru i pociągnięcie bezbarwnego po całości.

Korozja powstała NA dachu, a nie na styku dachu z szybą więc nie ma możliwości udeżenia kamieniem.

P.S.
Sprawdźcie czy nie macie ognisk korozji pod uszczelkami prowadzącymi przewody do klapy bagażnika. U mnie przy okazji rozbierania znaleźli pod uszczelkami kolejne ogniska rdzy.

Pierun:
Korozja pod uszczelką  :shock: No w sumie nie powinienem sie dziwić. Generalnie jeśli chodzi o lakier to jest to poprostu tragedia. To jest tak miękkie że gumowym podeszwem buta, w nadprożach można zrobić bardzo głębokie rysy. W przypadku koloru srebrnego odpryskuje to do czarnego podkładu. Masakra.

A jeśli chodzi o dach to wygląda jakby blacha nie przeszła stosownej kąpieli przed lakierowaniem. Ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej