Autor Wątek: [Accent MC] dziwne przeskakiwanie w trakcie skrętu  (Przeczytany 6201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vivian80

• Gość
[Accent MC] dziwne przeskakiwanie w trakcie skrętu
« dnia: 12 Marzec 2015, 06:30:30 »
Jakieś 3 tygodnie temu zaczęło mi dziwnie przeskakiwać w czasie skrętu. Czuć to na kierownicy. Podjechałam do mojego mechanika ale nie stwierdził żadnych awarii w zawieszeniu ale doradził stację diagnostyczną. Na stacji stwierdzili, że w zasadzie to wszystko jest do wymiany typu sworzenie itp. po lewej stronie. Więc wróciłam do mechanika a on stwierdził, że stacja nawymyślała bo on nigdzie nie stwierdził luzów i coś tam. Ja mu wierzę to znajomy mechanik. Uznał, że może najwyżej trzeba zmienić końcówkę drążka i łożysko amortyzatora. Ale bez przekonania , że to własnie to powoduje te przeskoki. Tak więc uczyniliśmy. No i niestety dalej przeskakuje.
Ma ktoś z Was może doświadczenie z czymś takim lub ewentualnie pomysł co by to mogło być.
Z góry dzięki za info.
Pzdr

xonik5

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marzec 2015, 07:36:41 »
Kiedys jak mialem seata to tez tak mialem ze przy sklecie cos mi przeskakiwalo wtedy jeszcze gowno wiedzialem o samochodach itd wiec poprosilem ojca o pomoc. Ten stwierdzil ze to przeglub do wymiany. Jednak nastepnego dnia wracajac do domu zauwazylem ze to kolo jedno jest zle nalozone i dokrecone jesli wymieniales kola to sprawdz to, ewentualnie orzegluby. Dodam, ze to ja zmienialem kola... xD

Historia moze i glupia ale no wtedy mialem moze z pol roku prawko wiec no...

vivian80

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marzec 2015, 07:38:58 »
xonik5 nie z kołami to raczej nie. Nie zmieniałam już dość długo. Poza tym mechanik sprawdził i to. Ale dzięki.

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Marzec 2015, 07:44:44 »
vivian80, Znowu coś z autem?  Hehe.

Ja juz Hyundaia nigdy nie kupię :-P

U mnie tłucze coś w podwoziu i mechanicy ręce rozkładają :-P

Prawdopodobne mam też do wymiany intercooler :-P
Myślałem, że turbo siada :-P

5 razy mi auto nie odpalilo.  Dopiero po 5h.

Nie wystawie listy wad i problemów bo Kosmos2011 itp.  Mnie wysmieją :-P

PRZYNAJMNIEJ wspomaganie działa na cacy :-P

vivian80

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Marzec 2015, 09:08:11 »
Echhh... no widzisz gordoon znowu.... Już się cieszyłam, że po wymianie czujnika będzie cacy ale nie na długo. Znowu coś i ja znowu nie wiem co, też mi już ręce opadają.
No ja jeszcze o kierownicy muszę chyba pomyśleć... może coś tam... ale już mnie to męczy. To że coś tam się psuje to OK ale żeby nie można za każdym razem stwierdzić co wrrrr i to jest męczące.  :-x
Ale u Ciebie widzę pasmo nieszczęść... współczuję. Sporo tego u Ciebie widzę.

Nie wiem już... ech... :mrgreen:

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marzec 2015, 09:57:01 »
Czemu o kierownicy musisz pomyśleć ?? Wytarta ?

Ja swoją będę obszywać skórą :P

vivian80

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Marzec 2015, 11:00:09 »
Nie w sensie, że może to coś w kierownicy tak przeskakuje. Przegub albo co... Sama nie wiem nie znam się na tym tyle co czytam w necie.

Uuuu... to kierowniczka będzie 1 klasa skórzana :mrgreen:

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Marzec 2015, 06:10:27 »
vivian80, Ahaa :P heh

corner

• Gość
Re: [Accent MC] dziwne przeskakiwanie w trakcie skrętu
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Marzec 2015, 13:12:26 »
Cytat: "vivian80"
Jakieś 3 tygodnie temu zaczęło mi dziwnie przeskakiwać w czasie skrętu. Czuć to na kierownicy. Podjechałam do mojego mechanika ale nie stwierdził żadnych awarii w zawieszeniu ale doradził stację diagnostyczną. Na stacji stwierdzili, że w zasadzie to wszystko jest do wymiany typu sworzenie itp. po lewej stronie. Więc wróciłam do mechanika a on stwierdził, że stacja nawymyślała bo on nigdzie nie stwierdził luzów i coś tam. Ja mu wierzę to znajomy mechanik. Uznał, że może najwyżej trzeba zmienić końcówkę drążka i łożysko amortyzatora. Ale bez przekonania , że to własnie to powoduje te przeskoki. Tak więc uczyniliśmy. No i niestety dalej przeskakuje.
Ma ktoś z Was może doświadczenie z czymś takim lub ewentualnie pomysł co by to mogło być.
Z góry dzięki za info.
Pzdr

Ja mialem to samo przy skrecie , wymienilem przegub i wsyzstko wrocilo do normy.
pozdr...

Offline IgoReCzeK

• Giełda
Re: [Accent MC] dziwne przeskakiwanie w trakcie skrętu
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Marzec 2015, 12:12:20 »
Cytat: "vivian80"
Jakieś 3 tygodnie temu zaczęło mi dziwnie przeskakiwać w czasie skrętu. Czuć to na kierownicy.
Hey! Poproś znajomego mechanika, by przejechał się z Tobą samochodem po łukach przy większej i mniejszej prędkości. Czasem wyczucie uszkodzonego przegubu na podnośniku jest niejednoznaczne. W ruchu wykrycie charakterystycznych stuków i drżenia kierownicy przy uszkodzonym przegubie, nie stanowi większego problemu.  ;-) Pozdrawiam.

Offline Scorpio

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Marzec 2015, 19:19:44 »
Troszkę za mało opisu objawów i w jakiej sytuacji się pojawiają... Czy "przeskakuje" przy skręcie w jedną stronę, czy w obie, czy na postoju także, czy kierownica kręci się ciężej, etc.

Do sprawdzenia dodałbym jeszcze krzyżak na kolumnie kierownicy i maglownicę.

Pzdr.