Autor Wątek: Sonda lambda  (Przeczytany 7957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marianurbanczyk

• Gość
partacze
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Październik 2009, 13:12:41 »
kolego tam Ci się w tych kołach nic nie ułoży może po przejechaniu paru tysięcy się dotrą i tyle, ale to jest bzdura w tylnych kołach masz regulatory popuszczasz linkę ręcznego i rozkręcasz je do momentu aż zacznie ci delikatnie blokować bęben, wtedy dopiero regulujesz linką z ręcznego, regulacja linką nie ma wpływu na moc hamowania poszczególnego koła każde koło regulujesz z osobna na poluzowanej lince potem dopiero podciągasz linke.Te rozpieracze lubią się zapiekać dlatego trzeba to dobrze poczyścić i wyeregulować.
A co do elektoniki to zauważyłem ze ciężko o dobrego elektomechanika. Jak ja pojechałem to próbowali mi wcisnąć kit że mam uszkodzone podgrzewanie sondy lambda i ze wymienili kabel, noramalnie bajka jak nic jak spytałem który to nie umieli odpowiedzieć, wkońcu zapłaciłemm tylko za podpiecie do kompa. Brak słów.

Kris_DG

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Październik 2009, 13:40:38 »
Nie chce mi sie juz z nimi szarpac osobiscie wiec zadzownilem do perfect service w warszawie. Mila pani powiedziala ze niestety nie odpowiadaja za swoich klientow aczkolwiek postara sie mi pomoc jako czynnik ludzki. Musze tylko napisac jej maila opisac problem a ona sie z nimi skontaktuje jesli to nie pomoze to UOKiK. pozdrawiam

doman76

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Październik 2009, 13:57:18 »
Jakby nie było każdy powinien dbać o wizerunek swojej marki, jeśli na warsztat będą wpływać skargi to watpie żeby nie stracił szyldu perfect service.

Vanitum

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Październik 2009, 15:16:02 »
Przygotuj pismo, gdzie dokładnie opiszesz jak auto zachowywało się przed postawieniem na warsztacie, co miało być zrobione, co zrobili i co jest nie tak. Opisuj jak najdokładniej. Możesz wskazać jaka jest instalacja gazowa w samochodzie, żeby wykazać błędy szefa. Nie wiem czy dobrze powoływać się na mechanika który ci powiedział, że szef kazał ta sondę wymienić, bo na pewno przy kolejnej wizycie będzie ci wmawiał że nic takiego nie mówił.

Na koniec ładnie napisz że wzywasz ich do usunięcia na ich koszt w terminie 7 dni wcześniej wymienionych usterek oraz o poinformowanie telefonicznie kiedy masz dostarczyć im samochód. Dopisz też że w przypadku nie wykonania naprawy w wymienionym terminie, zmuszony będziesz dokonać naprawy w innym warsztacie na ich koszt.

po zrobieniu samochodu w innym warsztacie, piszesz wezwanie do zapłaty wg. tego wzoru
proponuje również termin 7 góra 14 dniowy.

Kris_DG

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Październik 2009, 18:10:32 »
Wiesz co ja juz sie umowilem na zrobienie tego w piatek z mechanikiem aso. Boje sie im oddac auto bo tak namieszaja ze potem to nawet on nie dojdzie.
Mysle ze skoro to jest sonda uniwersalna to niech sobie ja wezmą wsadzą komu innemu.

Zbyszek

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Październik 2009, 19:13:41 »
Cytat: "Kris_DG"
Mila pani powiedziala ze niestety nie odpowiadaja za swoich klientow aczkolwiek postara sie mi pomoc jako czynnik ludzki

Nie odpowiadają za warsztaty zrzeszone w sieci (każdy warsztat Perfect Service to oddzielna firma, działają jedynie pod wspólnym szyldem). Na pewno po Twoim sygnale firma skontaktuje się z tym warsztatem ale oni na pewno już będą mieli dla nich gotową odpowiedź w stylu: klient ordynarnie zachowujący się, próbuje wyłudzić pieniądze itp. Jeśli będzie kilka takich sygnałów będzie to znaczyło, że faktycznie coś jest nie tak i myślę, że wtedy szyld będzie odebrany.

Vanitum

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Październik 2009, 08:31:45 »
Wiesz co ja juz sie umowilem na zrobienie tego w piatek z mechanikiem aso. Boje sie im oddac auto bo tak namieszaja ze potem to nawet on nie dojdzie.
Mysle ze skoro to jest sonda uniwersalna to niech sobie ja wezmą wsadzą komu innemu.

jeśli mam być szczery to nie wierze by odpowiedzią na wezwanie do dokonanie napraw był telefon, z serdecznym zaproszeniem z samochodem do warsztatu. Jeśli w ogóle by zdzwonili to tylko żeby w niezbyt kulturalny sposób przedstawić ci ich przemyślenia na temat tego pisma.

Chodzi o wykazanie, że ty chciałeś z nimi współpracować i że to ich zachowanie zmusiło cie do oddania samochodu do dużo droższego (przynajmniej na fakturze ;) ) warsztatu i że to była tylko i wyłącznie ich wina, przez co to oni powinni ponieść koszty naprawy. Wezwanie ma służyć tylko i wyłącznie zachowaniu procedury, na wypadek konieczności skierowania sprawy do sądu.

kml

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Październik 2009, 17:45:02 »
Kris_DG, wpisuj warszat do NIE polecanych a nastepnie piszej wielkie, długi i dokładne pismo do Perfect Service nadając je do wiadmości Auto Swiata czy czegoś w tym stylu.

Kris_DG

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Październik 2009, 19:14:08 »
Bede na pewno działał w tym kierunku. Kml uzylem opcji szukaj a mimo to nie moge znalezc tego tematu niepolecane zaklady...

Zbyszek

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Październik 2009, 19:35:07 »

kml

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Październik 2009, 19:14:31 »
Kris_DG, nie poddawaj sie, moze trochę czasu na to poświęcisz ale za to pomyśl że im to nie ujdzie na sucho :)

Kris_DG

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Październik 2009, 10:10:57 »
Byłem tam z mechanikem 10lat stażu w hujdaju. -------- ich tam ladnie udowodnil ze nie potrzebnie wymienili sonde bo to byl skutek a nie powod. Powod plecionka uszkodzona. Gosc juz nawet przez moment zaproponowal zwrot kasy ale co jak stara sonde ucieli tak przewody ze jest bezuzyteczna.

EDIT:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że masz już dwa ostrzeżenia na koncie. Jeszcze jedno i nie będziesz miał możliwości pisać na forum.

kml

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Październik 2009, 17:31:41 »
Byłem tam z mechanikem 10lat stażu w hujdaju. ------ ich tam ladnie udowodnil ze nie potrzebnie wymienili sonde bo to byl skutek a nie powod. Powod plecionka uszkodzona. Gosc juz nawet przez moment zaproponowal zwrot kasy ale co jak stara sonde ucieli tak przewody ze jest bezuzyteczna.

I słusznie :) Szkoda, że nie pociągnąłeś tematu pt "zwrot kasy za robotę i NOWĄ SONDĘ TAKĄ JAKĄ ZNISZCZYLI :>

doman76

• Gość
Sonda lambda
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Październik 2009, 11:57:03 »
Czasami warto iść na ugode, bo jednak uszkodzili sonde uzywana, a np. dostaniesz nową, np. 50% kosztow nowej oryginalnej sondy, warsztat często się zgodzi dużo łatwiej, a Ty jesteś w sumie też do przodu bo masz oryginał za 50% ceny, fakt może niepotrzebnie wymieniony, ale jednak lepiej mieć 50% niż nic.