Forum > Accent

Sonda lambda

<< < (2/6) > >>

doman76:
Jakbyś sobie nie potrafił poradzić sam to polecam http://www.uokik.gov.pl/ , i mnie i wielu moim znajomym pomogli, a to nic nie kosztuje. Masz biuro w Katowicach lub sproboj dodzwonić się na infolinie(czasem jest problem więc trzeba do skutku. Ja bym jeszcze wysłał maila do np. http://klienci.perfectservice.pl/kontakt/ , może straca szyld perfekt service.

kpawel:
Błąd P1128 ma wiele znaczeń, np. przepływomierz, sonda lambda, łącznik elastyczny wydechu, katalizator.
Dlatego przed wymianą sondy lambda warto podłączyć auto pod komputer i sprawdzić parametry pracy obu sond, a następnie można dokonać wymiany.

A co do zamienników, to rzadko się zdarza by były lepszej jakości niż oryginał.

Kris_DG:
dziekuje za porady jutro napisze co z tego wyszlo.
Aha bylbym zapomnial czy mozliwe jest ze po wymianie sondy trzeba regulowac gaz na nowo, bo tak mowil jeden mechanik.

EDIT
dlateo prosilem sprawdzcie czy nie ma przedmuchu na plecionce na przyklad bo slysze ze glosniej chodzi, powiedzieli ze wszystko ok.

kml:
Kris_DG, weź zmień ten warsztat! Jezeli masz faktury to idź gdzie indziej i jak tam zrobią jak trzeba to wracasz do partaczy, robisz awanture i każesz im płacić. Namiar na tych specóff wpisuj od razu do NIE polecanych warsztatów.

Ja maiłem z ręcznym podobnie bo debile nie umieli wyregulować samoregulatora oraz zdjąć konsoli środkwej żeby się dostać do regulacji linki. Inny warsztat zrobił to bez problemu.

Z kierownicą to samo: trzeba nad nimi stać i paluchem im pokazać kiedy jest równo to wtedy jest równo. Poza tym ja polecam specjalistów z dobrą maszyną (np: hunter) bo np carman (czy jak to sie teraz nazywa) próbowali ale nie dali rady.

Nie wiem co jest z sondą ale na 99% coś jest spier.... a taka wymiana na zasadzie wsadzić/włożyć i koniec to ja dziękuję.

Zbyszek:

--- Cytat: "kml" ---polecam specjalistów z dobrą maszyną (np: hunter) bo np carman (czy jak to sie teraz nazywa) próbowali ale nie dali rady
--- Koniec cytatu ---

W Carmanie na Al. Krakowskiej pracował kiedyś gość co miał pojęcie o ustawianiu geometrii ale to było kilka lat temu... co zaś czasów dzisiejszych to polecam w waw-ie warsztat w Al. Prymasa Tysiąclecia 42 (gość- pan Sylwek uchodzi w branży za najlepszego w waw-ie, stroi nawet zawiechy do rajdówek), cena geometrii w Accencie- 120 zł. (robiłem w czerwcu i jest ideał)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej