Przy okazji akcji serwisowej z tym tylnym zawieszeniem (historia na inny wieczór) byłem dziś w ASO. Więc zabrałem swoje zabawki i przy okazji podszedłem na dział części.
I mówię. Mam stare mocowania ( nowe, jeszcze nie rozpakowane) i nową tuleje. I teraz bardzo proszę zamówić mi albo nowe mocowania albo stare tuleje. Wsio równo, byle pasowały i działały. Głowili się we trzech. No nic się nie da zrobić. Starych tulej nie ma w katalogu już, a mocowania są te które Pan ma.
No dobra, mówię. W takim razie hipotetycznie zostawiam Wam samochód i proszę naprawić stabilizator. Co zrobicie? Nie wiem, musi Pan na serwisie pytać.
Ja pierniczę jaka spychologia.
Poszedłem więc na serwis i ta sama historia. Nie ma, nie da się, no ale coś musielibyśmy wykombinować. Skończyło się na tym że pisali do centrali co zrobić z tym fantem. Okazało się, że są nowe mocowania, ale nie ma ich (nie wiedzieć czemu) oficjalnie w katalogu. Przysłali do ASO numer potrzebnej części, więc zamówiłem od razu. Powinny być za kilka dni. Jak przyjdą to zdam dalszą relację oraz ku potomności podam numery nowych mocowań.
[ Dodano: 2015-03-09, 14:09 ]
No i już mam. Zamówione, odebrane, teraz tylko trzeba poczekać na montaż.
Nr nowych mocowań - 54815 26100
koszt ok. 12-13 pln za szt.