Forum > Accent

[Accent MC] Tuning optyczny Accent III 08 Sedan - pomoc

<< < (5/6) > >>

gordoon:
Ja jak skladalem rok kasę na samochód to w głowie miałem tylko golfa IV.  O tym samochodzie marzyłem.

Na skladalem kasę i długo szukałem dobrego egzemplarza. Każdy miał defekt.

Jeden był po dzwonie i był spawany do polowy.  Drugi miał przebieg 180tys (prosto z niemiec) a klekotal jak by miał z 400tys przebiegu.  Reszta to odpisowane na odpier.....

Honda...  Miałem okazję jeździć Civic 7. Mega ciche auto :-P jak stałem na światłach to myślałem ze silnik zgasł :-P taki cichutki. Silniczek 90 koni a dawał rade.

Co do szumów to wyglusz lepiej maskę i całe wnętrze.  Na pewno będzie miodzio :-P

Ja w moim będę przyciemniac szyby (tył to będzie masakra)  oraz tylne lampy

Chciałem kupić nowe lampy xenonowe ale w USA kosztują ok 2000zl na nasze

Jeszcze pomyślę nad chipem.  Ktoś tu na forum chyba ma w Accencie.

Marzy mi się przednia maska i bagażnik w oklejeniu carbonem :-P do tego alufelgi i auto mega się zmieni

xonik5:
Siemanko.

Do końca miesiąca mam zamiar samodzielnie wygłuszyć autko i zmienić filtr na stożkowy przedtem zrobie kompleksowe zdjęcia auta i postaram się opisać i nagrać wszystkie dźwięki, jazdę autem itd.

Moje pytanie jest takie czy do tego accenta będzie pasować kolektor sportowy z "kia rio"? Widziałem filmik na YT gdzie koleś miał kolektor sportowy (ni chui nie da się zdobyć do accenta chyba, że na zamówienie) i w komentarrzu odpowiedział komuś, że kolektor ma od KiA Rio. Zastanawiam się czy ktoś się zna na tym i może to jakoś potwierdzić.

Co do reszty zmian w aucie to będę sukcesywnie robić co 2-3 tysiące km czyli raz na 1,5-2 miesiące tak aby wiedzieć gdzie jesta jakaś usterka albo coś trzeba zmienić. Wszystkie części trzeba będzie sprowadzać ze stanów albo z  turcji :/ niestety u nas w Polsce czy w UE nie ma nic co może być pod ten model, a na zamówienie to 2 krotnie przerasta wartość auta...

gordoon:
xonik5, jaki stożek będziesz montować?

Nie zapomnij o izolacji przed ciepłym powietrzem.

Jak po nagrzaniu auta zacznie ssać ciepłe powietrze to kaplica :-P

Ja planuje zrobić drugie podejście ze stozkiem.  Zamontuje bezpośrednio w puszczce filtra powietrza. Będzie spokojnie brać zimne powietrze.  A co do dźwięku to może coś zmieni.

Wcześniej miałem taki filtr stożkowy.  Auto miało odejście i dźwięk jak sportowy wóz :-P no ale auto ciaglo max 100km/h ( przez podawanie za dużej dawki powierza) i auto paliło jak smok.

skali:
Po co wam te stożki? Wyjmijcie całkowicie filtr powietrza i bd to samo. Jak bawić sie w tuning mechaniczny to tylko porządnie albo wcale. Kolektor ssący, wałki,wtryski, filtry, nowe mapy silnika, ECU, wydech. Przyszykuj 30 koła napisz do Zasteca, spormile, czy VTG i leć swoim hyundai`em na montaż i strojenie. bajo

xonik5:
Co do tuningu mechanicznego to chce zrobic znacznie wiecej ale tak jak pisalem jedno po drugim, bo jak wszystko na hura zrobie i cos nie bedzie gralo to nie bede wiedzial co jest nie tak. Co do stozka to jeszcze nie wiem jaki, co do oslony to wiem i wizialem takie rzeczy i latwo to zrobic. Co do 100km/h to po prostu musisz zwiekszyc ilosc paliwa dostarczanego do silnika.

Odnosnie kolektora to jeszcze nikt mi nie odpowiedzial xD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej