Forum > Accent
[Accent MC] Tuning optyczny Accent III 08 Sedan - pomoc
xonik5:
Witam wszystkich użytkowników. Zapewne ten temat był wałkowany wielokrotnie, ale nie wyczytalem w tych tematach nic co by mi pomogło. Chciałbym się dowiedzieć gdzie moge dostac body kit albo tuningowe zderzaki (komplet) do hyundaia accenta III GL 2008 sedan? Chciałbym aby moje autko miało przedni zderzak taki jak w filmiku:
http://youtu.be/LAHmxRvOxvQ
Tak wiem ze to hatchback, ale chodzi mi o to co to za zestaw albo gdzie moge go dostac ewentualnie jakie zderzaki czy body kity pasowałyby do accenta. Chciałbym się tego dowiedzieć, bo od bardzo długiego czasu szukam informacji na ten temat i nie znalazłem "dedykowanych" części tuningowych do tego modelu. Czytałem, że można spasować części, ale nie wiem jak to ugryźć.
Bardzo mi zależy na takim wyglądzie i chciałbym aby ktoś pomógł mi z moim problemem. Blacharz czy ktoś inny za pewne sobie za taką informacje czy pomoc krzyknie trochę, a chciałbym podjechać z gotowym "projektem" aby mnie to nie kosztowało więcej niż 2-2,5 tyś.
kosmos2011:
Dodaj tag do tematu wg poniższej instrukcji.
Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:
gordoon:
xonik5, Żadnego elementu do body tuningu nie znajdziesz na polskim rynku ;)
Jedynie klamki chromowane i listwy progowe :)
Takie zderzaki, itp. tylko na zamówienie.
Sam chciałem pokombinować ale nie ma sensu. Sam tuning optyczny pochłonął by grube tysiące.
Jedynie można kupić chipa oraz parę "zamienników" części.
xonik5:
To co chce zrobić to zmiana:
- zmiana body na takie jak na filmiku
- felgi
- stożek
- podwójny wydech z usunięciek kata
- obniżenie zawieszenia
- zmiana car audio
- przyciemnienie szyb
- przyciemnienie lamp tylnych
- zmiana przedniego oświetlenia na "biały"
- może! wygłuszenie
- drobne zmiany wewnątrz
- "chiping" silnika
Nie wiem czy dobrze to napisałem, ale mniejsza. Kase się uzbiera ;] a chyba wiem gdzie będę to wszystko robić. Nie patrząc na kase, ale też bez przesady to chce trochę włożyć w to auto bo mam nadzieję, że mi będzie działało przez przynajmniej 10 lat ;]. Najbardziej to zależy mi na zmianie wizualnej, bo w Polsce to nie ma zbytnio gdzie szaleć, a i jak dojebią mandat na obecnych przepisać to szkoda prawka.
Może spasowanie innego kompletu zdało by egzamin? Co sądzisz? Dzwoniłem do firmy, która zajmuje się tworzeniem pod zamówienie takich elementów to albo ja źle usłyszałem albo kolesia pogieło bo powiedział mi, że to jest 4 tysiące euro netto?? Serio takie ceny są?
gordoon:
Wyceniłem :)
- zmiana body na takie jak na filmiku ---- ponad 8 tys.
- felgi --- + opony 500-800zł
- stożek --- cienki 50zł, lepszy od 200zł
- podwójny wydech z usunięcie kata --- końcówka tłumika 200-800zł
- obniżenie zawieszenia --- ??
- zmiana car audio --- Dobre radio od 300zł, głośniki + tuba ok 800zł
- przyciemnienie szyb --- od 500zł
- przyciemnienie lamp tylnych --- 50-100zł / jak sam zrobisz to 60zł
- zmiana przedniego oświetlenia na "biały" --- żarówki OSRAM 60-80zł
- może! wygłuszenie --- maty wygłuszeniowe ok 250zł
- drobne zmiany wewnątrz -- ?
- "chiping" silnika --- solidny ponad 1000zł,
Razem wyszło: 11.900zł - Liczyłem orientacyjnie
Opłaca ci się ?? :P
Masz diesla ?
Ja montowałem stożek ale taki za 50zł
Dźwięk silnika zajeb...y :P Ludzie oglądali się co to jedzie :D a co do osiągów hmm. max 100km/h a był do 230.
Też można uszkodzić turbinę bo ona ma chyba ustawienie poboru powietrza
a i paliwo... mi ssało jak skurczybyk ! :D
CENY SĄ WYSOKIE NA ZAMÓWIENIE bo mało osób słyszało o Accencie i dlatego wszystko idzie do góry.
Nawigacja
[#] Następna strona