Forum > Accent
[Accent MC] Tuning optyczny Accent III 08 Sedan - pomoc
xonik5:
Co do body to sa dokladnie 2 modele ale wygladaja prawie jak te oryginalne. Co do kwoty 8 tys to znacznie znacznie dla mnie za duzo odejmujac te 8 tysiecy to wychodzi okolo 3-4 i tyle chce na to wydac no i kwota na "body" ale mysle ze kupie jakies o podobnej szerokosci i dopasuje nie wiem czy to sie oplaca jak sadzisz?
Co do silnika to nie lubie o tym gadac bo zaraz ludzie sie smieje czy cos xD ja mam 1.4 benzyna i co do robienia niektorych rzeczy to jeszcze sie zastanawiam. Dlatevo na forum wszedlem aby poczytac i popytac
niebieskiultras:
Nie ruszaj body . Zrób na sleepera :D dobra fela plus gwint lepsze heble i swap silnika . Nie jeden sie zdziwi jak objedzie go hyundai . To jest moje zdanie . Jesli jednak upierasz sie przy body to żywica o włókno i heja . Lub dopasuj jakiś hokej z innego auta . Stożek i taki wydech do tego 1.4 jest bez sensu bo szkoda hajsu a po za tym to nie taka moc . Lepiej by to było założyć do jakiegoś 2.0 lub 1.8 a nie do 1.4 . Przyciemnić szybki i lampy zawsze można . Chip ok ale nie za 300 zl ale porządna mapa dostosowana do stanu silnika . Tylko licz sie z faktem zajechania sprzęgła i hebli szybciej . Jak zalezy Ci na ryciu wydechu to załóż ostatni na przelocie i to wystarczy . Dobra używkę kupisz za grosze a nowy kwestia zastanowienia sie czy nie szkoda 4czy 5 stów na to . To jest moja opinia na ten temat
gordoon:
Wg. mnie to strata kasy. Wyłożysz grube tysiące... Pewnie przewyższy to wartość samochodu.
Pamiętaj, że w przyszłości przy sprzedaży samochodu te tysiące ci się nie zwrócą :)
Przykładowy exhaust Accenta:
//www.youtube.com/watch?v=xdsqJYUDvXg
//www.youtube.com/watch?v=m2-_Ccf3Yuk
Szczerze ?? Chętnie bym przerobił na taki jak w 1 filmiku (chyba to benzyniak).
A chip nie jest do oszczędnej jazdy :P Warto wymienić sprzęgło na sportowe :)
Ja mam 1.5 16V to chyba na 16 zaworach lepiej będzie brzmiał ?
niebieskiultras:
na pewno lepszy będzie dźwięk :D
nowa mapa na pewno podkręci moc przy umiarkowanym spalaniu paliwa .
w niektórych autach nowa mapa zmniejsza nawet spalanie przy większej mocy !
ostatni tłumik na pewno zmieni dźwięk silnika . a wydłubanie kata już całkiem :D .
mi się bardziej podoba drugi dźwięk :) taki bardziej rasowy
gordoon:
Mi się podoba ten 1 :P :P Jak wkręcisz się 3 tys obrotów to nieźle musi brzmieć :P
Wyciąć kata, wstawić tłumik i gitara :D
Ile takie wgranie mapy kosztuje ?
Nawigacja
[#] Następna strona