Forum > Lantra
[Lantra J2] Wyje coś z przodu powyżej 50km/h.
niebieskiultras:
A może tarcza kotwiczna trze o tarcze? W pasku od rodziców mojej dziewczyny tak bylo po wymianie przegubu (tarcza dogięta do tarczy hamulcowej). Mimo wszystko sprawdziłbym czy się nie grzeją tarcze hamulcowe. Na niższych prędkościach tego nie ma? Mógłbyś nagrać ten dźwięk?
Nie spacjujemy przed pytajnikami, kropkami i nawiasem domykającym. tekla
Złośnik:
Postaram się to zrobić dzisiaj. Najgorsze jest to, że ten dźwięk dochodzi z przodu, czyli nie z którejkolwiek strony bardziej, albo z prawej albo z lewej tylko ogólnie z przodu.
Podczas jazdy naciskam sprzęgło i dalej ten dźwięk jest.
Złośnik:
Proszę:
//www.youtube.com/watch?v=K7SWZ1uMFxQ
Najlepiej słychać od 2:05
5:33 - tu już jest jazda na luzie i jak słychać, dalej ten dźwięk się pojawia, przy wyższych prędkościach >100km/h jest już mniej słyszalny przez pęd wiatru itd. ale i tak go słychać z większą częstotliwością tego: łuuuu łuuu łuuuu łuuuuu łuuuuu
niebieskiultras:
brzmi jak ikarus :D
z jakiej firmy zakładałeś łożyska ? bo dźwięk podobny do zajechanych łożysk .
Złośnik:
SKF-y.
Ale jeszcze przed wymianą miałem delikatny już dźwięk podobny do obecnego. Zresztą, przy takim huku to już po podniesieniu auta i byłby pewnie luz i jakbym zakręcił kołem to bym słyszał łożysko.
No fakt - już trochę jak ikarus brzmi a jeszcze chwilę temu dźwięk był dużo słabszy. Tylko pogoda i pora roku mnie powstrzymuje od głębszego grzebania w aucie.
Nawigacja
[#] Następna strona