Forum > i30 FD

[i30] nie działa tylna wycieraczka

<< < (3/3)

VitalR:
Miałem identyczny problem. Nie widzę, by było moje rozwiązanie problemu, więc je wstawię dla innych.
1) Bezpiecznik do wymiany 15A. (wersja MINI)
2) Po wymianie bezpiecznika nadal nie działała tylna wycieraczka. Zatem włączyłem tylną wycieraczkę i wysiadłem z auta. Stanąłem za w/w wycieraczką i jej pomagałem delikatnie się ruszyć z miejsca. Po chwili zaskoczyło i wycieraczka działa.  :->

Koszt: Mniej niż 3 zł za opakowanie 10 różnych bezpieczników  :-)

Niepokoił mnie sam fakt, że po wymianie bezpiecznika nie chciała ruszyć. Zastanawiam się czy lepiej nie przeczyścić tam czegoś, bo pewnie prędzej czy później czeka mnie grzebanie.

Krys:
Witam. Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem I30 CW w którym od zakupu nie działała tylna wycieraczka. Po małych przebojach udało mi si ę ją zdemontować a następnie rozebrać mechanizm. Diagnoza ... wytopione gniazda szczotek silnika, więc już nic z tym nie zrobię, tylko wymiana. I tutaj mam pytanie do bardziej obeznanych użytkowników: Czy mogę założyć, a raczej czy będzie pasować jakiś ciut inny model silnika/mechanizmu niż mam oryginalnie? Oryginał to 98700-2L100 a na Allegro znalazłem inne w których jest napisane, że wystarczy zmienić podstawę. Czy ktoś wie jak to jest z silnikami o innych numerach, ale jednak z modeli I30 itd?

pawlonik:
Mam problem ze ściągnieciem ramienia wycieraczki  gdzie kupię

przyrządzik do ściągania ramion wycieraczek  może inaczej który sobie poradzi ???  
pożyczyłem i sciągłem ale tej nastepnej śruby to nie odkreciłem ukręciła się i do wywalenia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej