Autor Wątek: [Accent X3] Przeciekające drzwi  (Przeczytany 4802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mako11

• Gość
[Accent X3] Przeciekające drzwi
« dnia: 08 Styczeń 2015, 20:32:40 »
Witam, posiadam accenta z 98r i cały czas leje mi sie woda przez drzwi na głośniki. Uszczelki w drzwiach zostały wymienione na nowe w ASO i to i tak nic nie dało. Pomocy! Może ktoś wie jak temu zaradzić?

METALLMAN

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Styczeń 2015, 18:40:39 »
Najlepiej jakbyś miał jakieś źródło względnie mocnego strumienia wody, zdjął obicie drzwi i taką folię co pod nim jest, zamknął sie w środku i kazał komuś polewać wodą bok auta. Woda może przez wiele miejsc przeciekać. Wokół klamki, po wężu przez który idą kable m. in. do głośników... Ja podejrzewałbym zewnętrzną uszczelkę szyby - woda się pod nią przedostaje i ścieka w głąb drzwi po szybie..

mako11

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Styczeń 2015, 23:45:10 »
Właśnie  ta uszczelka drzwi przy szybie zostala wymieniona, jak pada deszcz to widac ze jest mokra od środka. Co jest nie tak ze dalej leje mi się tam woda? :evil:

Offline niebieskiultras

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Styczeń 2015, 23:48:29 »
być może masz luz na szybie - nie dotyka uszczelki dokładnie i woda Ci się leje

Fufen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Styczeń 2015, 21:09:14 »
Nad głośnikiem powinieneś mieć jeszcze taką półokrągłą gąbkę. Póki jest przyklejona do obicia i blachy od drzwi to nie powinna lecieć tam woda, przynajmniej ja tak mam i głośnikom nic nie dolega.

mako11

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Styczeń 2015, 21:47:50 »
Nic takiego nie ma nad głośnikiem. Auto seryjnie było kupione bez radia i głośników niestety

alien125

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwiecień 2015, 08:36:34 »
Witam,

Czy to możliwe, żeby woda przez drzwi lała się do środka samochodu? Po wczorajszym deszczu niestety przed siedzeniem kierowcy zrobił się basen. Dywanik mocno nasiąknięty oraz woda(czysta) pod dywanikiem. Wiem, że woda leci do drzwi bo miałem problem z centralnym i okazało się że siłownik w drzwiach kierowcy jest cały zalany wodą. Jest też korozja pod drzwiami od środka. Natomiast czy możliwe, żeby lało się aż tyle wody, żeby przelała się ona przez próg i wpływała do środka samochodu? Uszczelki okna są w złym stanie, ale myślałem, że nie aż tak złym. Da się te uszczelki kupić gdzieś poza ASO?
Dodam, że mam Accenta sedana 4 drzwi z '95.

alien125

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Kwiecień 2015, 09:07:31 »
Ta uszczelka na allegro jest do tylnych drzwi niestety, a listwy zgarniającej do mojego rocznika też obecnie nikt nie oferuje. Jednak wczoraj odpowiedziałem sobie sam na pytanie. Bez myjni się obyło bo padał deszcz i... nie. Przez drzwi do środka się nie leje. Leje się z pod kokpitu. W samym rogu tam gdzie idzie wiązka do skrzynki z bezpiecznikami jest prawdziwy wodospad. Muszę niestety zdjąć wszystkie plastiki żeby zobaczyć gdzie jest źródło  :-( , ale to już nie w tym temacie.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Kwiecień 2015, 19:03:30 »
Cytat: "alien125"
Ta uszczelka na allegro jest do tylnych drzwi

Jak widać poniżej sprzedawca nie wie co sprzedaje, ale można mu to wybaczyć. Tak na przyszłość każda część ma swój numer który ją identyfikuje. Uszczelka szyby drzwi przednich lewych ma numer 82530-22001.

alien125

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Kwiecień 2015, 08:08:18 »
Faktycznie. Nie spojrzałem na numery tylko zasugerowałem się opisem. Dzięki  :-D