Forum > i30 GD

Światła pozycyjne / LEd / Automatyczne

<< < (23/25) > >>

focusrite:

--- Cytat: "dario_79" ---Więc tak: rozgryzłem temat po części, mianowicie, jak na załączonym obrazku: przewód, który trzyma czujnik na podszybiu to ten nad pedałem gazu, złapany jest do profilu metalowego. To ten gdzie widać niebieską naklejkę. Cieżko się dostać tam jakikolwiek narzędziem, a ręcznie ciężko zdjąć, ale wystarczy (po nitce do kłębka) sięgnąć wyżej ręką i poluźnić wiązkę, która jest wyżej "pozawijana" i Voilä - czujnik można poluźnić. Problem jeszcze w tym, że do czujnika dochodzi komplet przewodów, a przy BCM ich nie ma wpiętych. To kolejna zagadka.

Apropos zaznaczenia na zdjęciu wiązki - nie wiem czemu ale nie chce mi załadować zdjecia. Trzeba na logikę popatrzeć na foto. Myślę, że wiecej jak jednej naklejki niebieskiej na zdjęciu nie ma :)
--- Koniec cytatu ---

Czy mozecie mi powiedziec, ktory to dokladnie kabel ? 1, 2 czy moze 3?
Pozdrawiam

[ Dodano: 2019-01-31, 08:20 ]
Ok już sobie poradziłem. Jak ktoś się za to zabiera, to jest to przewód nr 1,

patrykdylawerski:
Wymieniony czujnik oraz manetka i światełka działają. Jedno pytanie tylko, ponieważ czujnik który zakupiłem ma oznaczenie 97253-1YAD0 według specyfikacji obsługuje klime auto, czujnik który miałem obsługiwał klime auto dual. Czy zmiana czujnika na taki bez dual będzie miała wpływ na dwustrefowa klimatyzacje?

otosl:
Wymiana manetki plus czujnik wszystko działa czujnik 97253-3X000 manetka z kia końcówka nr:600

ZYGIniemce:
Witam ,a czy może ktoś też dokładał czujnik deszczu i może podpowiedzieć co trzeba

lukasz536:
Wczoraj udało mi się założyć czujnik światła  i manetkę z obsługą świateł automatycznych i wszystko działa :D. Faktycznie czujnik wychodzi słabo, ale jakaś tam tolerancja jest. Mnie się udało odczepić jeden zaczep (górny) do kabla nr 1 ze zdjęcia kolegi @focusrite. Jest to zadanie dość karkołomne, ale przy odrobienie szczęścia i zdolności manualnych może się udać. Trzeba się tylko wygodnie ułożyć na pleckach pod kierownicą ;D
Z manetką więcej odkręcania, ale jednak jak po sznurku, szczególnie po obejrzeniu tego filmiku:
//www.youtube.com/watch?v=0ECgvZNcz3Y

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej