Forum > i30 GD

[i30CW] Trzeszczące podszybie I30 New

<< < (2/5) > >>

figur:
te pionowe listwy ozdobne idące od tunelu centralnego do góry, w nich są środkowe nawiewy

piwi:
Witam,
Czy ktoś wie jak zdemontować te pionowe listwy ozdobne razem ze środkowymi nawiewami? Chciałbym je w jakiś sposób wyciszyć, bo strasznie trzeszczą...
Pozdrawiam

figur:
co do tych trzasków z podszybia to mam teorię że pod tym widocznym plastikowym podszybiem jest jakiś inny element z tworzywa sztucznego w który między innymi wchodzą te plastikowe listwy "ozdobne". w momencie jak są te trzaski z podszybia jak poruszam listwą przy środkowych nawiewach to też stuka. problem jest taki że jak się wnętrze rozgrzeje to trzaski ustają i pewnie ciężko będzie w serwisie coś wywalczyć.
pozdr

indoman:

--- Cytat: "figur" ---co do tych trzasków z podszybia to mam teorię że pod tym widocznym plastikowym podszybiem jest jakiś inny element z tworzywa sztucznego w który między innymi wchodzą te plastikowe listwy "ozdobne". w momencie jak są te trzaski z podszybia jak poruszam listwą przy środkowych nawiewach to też stuka. problem jest taki że jak się wnętrze rozgrzeje to trzaski ustają i pewnie ciężko będzie w serwisie coś wywalczyć.
pozdr
--- Koniec cytatu ---

zgadzam sie w 100 % że trzaski ustepują po rozgrzaniu samochodu. u mnie niepokojące dzwieki wydostaja się wzdłuż szyby tak jak są wyloty powietrza z ogrzewania. jak się nachylę to w otworach gdzie dmucha powietrze widze w srodku ze pod wierzchnim plastikiem jest jeszcze jeden taki czarny i mysle ze to jest przyczyna trzeszczenia.  W środkowej konsoli przy listwach ozdobnych u mnie jest spokój.

piwi:
Czyli pozostaje tylko samemu to rozebrać i zaizolować w jakiś sposób źeby twarde elementy o siebie nie ocierały i nie trzeszczały. Gdy ktoś się z tym upora to wrzućcie proszę jakiś poradnik :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej