Forum > i30 GD
[i30CW] Trzeszczące podszybie I30 New
indoman:
Czy ktoś uporał się z takim problemem ? Najbardziej słyszę to w momencie przejezdzania przez progi zwalniające , sytuacja nasila sie przy nizszej temperaturze. Ma ktos doswiadczenie jak reaguje ASO na takie problemy?
dario_79:
Mi akurat coś brzęczy kiedy obroty są na poziomie 2000. Coś pod schowkiem. Sam sobie obadam sprawę. Rada - nie jedź z takimi pierdołami do aso. Rozbiorą ci samochód na czynniki pierwsze, poskładają i jak dalej będzie piszczeć, o ile nie wiecej, to powiedzą ci że ten model tak ma, w końcu to tani Koreańczyk. Już raz byłem u nich. Odkręciła się nakrętka, obok akumulatora, która była znaczona farbą. Podjechałem do nich (tylko dlatego, że codziennie przejeżdzam obok) i dokręcili mi ową nakrętkę. A teraz najlepsze: auto na gwarancji, a oni mi rachunek na 50zl za dokręcenie śrubki, bo to moja wina, że się popuściła, bo widocznie jeżdzę po dziurach, bądź agresywnie. Tak zagotowałam, że prosto w twarz przy ludziach powiedziałem gościowi, że są większymi naciągaczami niż w programie będzie pan zadowolony i więcej mojego auta nie dotkną.
Gwarancja to fikcja. Zrobią wszystko, żeby nie ponosić strat.
figur:
cześć,
może masz to samo co ja, trzeszczy nad konsolą centralną, temp koło 0-5, progi zwalniające. ustaliłem że u mnie trzeszczą te wątpliwej ozdoby pionowe listwy udające alu - ich zamocowanie w podszybiu. wystarczy ręką delikatnie tym poruszyć. na razie nie mam czasu z tym się awanturować.
pozdr
indoman:
--- Cytat: "figur" ---cześć,
może masz to samo co ja, trzeszczy nad konsolą centralną, temp koło 0-5, progi zwalniające. ustaliłem że u mnie trzeszczą te wątpliwej ozdoby pionowe listwy udające alu - ich zamocowanie w podszybiu. wystarczy ręką delikatnie tym poruszyć. na razie nie mam czasu z tym się awanturować.
pozdr
--- Koniec cytatu ---
nie mam pojecia o jakich pionowych listwach alu piszesz. u mnie dokładnie trzeszczy na srodku szyby tam gdzie miga dioda.
gordoon:
Mam Accenta i mam taki sam problem. Wczoraj nagle podszybie zaczęło trzeszczeć. Było ok. -13 stopni.
Wcześniej tak nie miałem (nawet przy -18 stopni)
U mnie nasilało się przy wolnej jeździe (ok 1400 obrotów) lub lekko gazując.
Nawigacja
[#] Następna strona