Forum > i30 GD

[i30CW] Trzeszczące podszybie I30 New

<< < (3/5) > >>

indoman:
Czy ktoś wie może jak zdemontować ten element gdzie miga dioda pod szyba? Mysle ze przyczyna skryzpienia moze pochodzic z tego miejsca.

Lucressi:
Witam wszystkich posiadaczy I30. Ja również borykam się z trzeszczącym podszybiem, które występuje przy jeździe po nierównościach  :-|.    Dochodzą one z 3 różnych miejsc na desce. Po lewej stronie za kierownicą. Całkowicie pod szybą i z prawej strony koło słupka.

--- Cytat: "indoman" ---zgadzam się w 100 % że trzaski ustępują po rozgrzaniu samochodu
--- Koniec cytatu ---

W moim moim przypadku jest odwrotnie. Trzaski pojawiają się przy dodatnich temperaturach. Przy jeździe na mrozie jest wszystko ok.

--- Cytat: "dario_79" ---Rada - nie jedź z takimi pierdołami do aso. Rozbiorą ci samochód na czynniki pierwsze, poskładają i jak dalej będzie piszczeć, o ile nie wiecej, to powiedzą ci że ten model tak ma
--- Koniec cytatu ---

Ja bym nie twierdził, że są to pierdoły. I nie mierzył bym wszystkich jedną miarką :-P  Zaniepokojony cała sytuacją udałem się do aso i przedstawiłem problem. Oczywiście też liczyłem na odpowiedź typu. "nic nie da się zrobić" ale odpowiedź pracownika brzmiała...
" Niestety często się to zdarza i jest to wada fabryczna. Cała deska jest przykręcana wielopunktowo w różnych miejscach i niestety  nakrętki trzymające deskę się luzują. Poprawiamy to w taki sposób, że dodatkowo zabezpieczamy nakrętki przed ponownym odkręceniem"

Przedstawiłem obawy, czy po rozkręceniu deski nie będzie gorzej? Wiadomo jak to z deskami.  

" Już wielokrotnie to robiliśmy wszystko będzie tak jak powinno."

Za jakiś czas czeka mnie przegląd wiec ustaliliśmy, że wszystko zostanie zrobione podczas przeglądu. Jakie będę efekty, to napisze w kwietniu. :-?

Pozdrawiam

indoman:
jestem po wizycie w ASO, podobno cały dzień grzebali przy aucie pierwszy kilometr jazdy i juz wiedziałem że to nic nie pomogło.

Usunięcie wielgachnego, zbędnego cytatu! Reg III 9. g. tekla

figur:
dalej trzeszczy? wiadomo co konkretnie robili? w poniedziałek odstawiam swojego I30 na kilka rzeczy do poprawek i też hałasujące podszybie zgłosiłem. jeszcze do Lucressi - w jakim serwisie powiedzieli ci że dokręcają to podszybie? u mnie  sprawa jest o tyle upierdliwa że jak puszczę zimny nawiew też trzeszczy - czyli latem byłoby kiepsko.
pozdr

indoman:
dzisiaj próbowałem usunąć  trzeszczenie na wlasna rękę, zdemontowałem nawiewy centralne i wyciągnąłem radio. myslalem ze za radiem bedzie wolna przestrzen i wtedy uda mi się zlokalizowac trzeszczenie ale nic bardziej mylnego. problem nadal nie rozwiazany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej