Forum > Getz

[Getz] Hałasujący pasek napędowy (od alternatora)

<< < (2/4) > >>

gordoon:
new Pasek ma pasować do ilości rowków na rolkach.

Wszystko ma być ustawione na prosto. Jak jest pod kątem to może ci nawet podczas jazdy wyskoczyć pasek.

Piszczenie może być spowodowane zużytym łożyskiem alternatora.

Może też piszczeć przez to ustawienie pod kątem.

new:
Mam wizyte w Hyundaiu ale tak mysle czy to nie jest od pompy wspomagania jeszcze ???

Złośnik:
Problem może być taki o jakim wspominają koledzy wyżej. Sam jeszcze nie poradziłem sobie z powodu pogody z tym problemem.
Kiedyś ktoś nie dokręcił alternatora od dołu i napięty latał na szpilce mocującej a ta tym samym wyżłobiła w otworze przelotowym jajo.
Tym samym podczas napinania alternator ma możliwość ruchu poprzecznego ok.1-2 stopnie a to bardzo duże przekoszenie na kole pasowym - efektem jest ciągłe piszczenie, świerszcze niezależnie od stopnia napięcia paska.
Ważna sprawą jest też występująca często sprężysta tuleja dystansowa w uchu alternatora - jeśli jej brakuje lub się Panom mechanikom zaginęła - alternator będzie miał przekoszenie na kole pasowym względem innych.

new:
Jeszcze slyszalem, ze moze to byc powodem slabego akumulatora. Ze jak jest slaby to on pozniej potrzebuje sie szybko naladowac i moze sie pasek slizgac ?? Realne to ??

amig:
Aż mnie korci żeby ci głupio odpowiedzieć ale nie będę się pastwił nad Tobą. Głupot Ci ktoś nagadał a Ty to bezkrytycznie łykasz. Weź to na zwykłą logikę. Przecież .... a nawet pisać mi się nie chce.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej