Autor Wątek: [Accent X3] Swap zegarów, czyli wymiana na licznik z obrotom  (Przeczytany 23129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marekn

• Gość
[Accent X3] Swap zegarów, czyli wymiana na licznik z obrotomierzem.
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Wrzesień 2013, 14:48:46 »
Cytat: "pelekrk"
Czyli te kable trzeba powypychać i pozamieniać kolejność w kostkach tak na taką jaką opisałeś?

Te kable trzeba pozamieniać w kostkach tak jak jest opisane.Z tym wypychaniem to nie przesadzaj.Trzeba odgiąć zaczep blokujący złączkę konektorową i wysunąć palcami.Chyba wiesz jak wygląda taka złączka?

pelekrk

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Wrzesień 2013, 20:59:24 »
Dobra git fasola i rodzyny ale jest jedno ALE. Nie mam tego niebieskiego kabla i obrotomierz nie działa coś tam ktoś wspominał o jakiejś głównej kostce zacząłem jej szukać ale tam jest ich kilka. Prosiłbym o pomoc jeszcze z tym i będzie wszystko ok i o opis która to kostka.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Wrzesień 2013, 21:51:20 »
Cytat: "pelekrk"
i o opis która to kostka.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=997

pelekrk

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Wrzesień 2013, 10:38:57 »
Dobra dziękówka jeszcze raz:) zabiore się wieczorem do tego i dam znać o końcowym efekcie:)

MateuszR_86

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Wrzesień 2013, 22:25:56 »
U mnie się pojawiły schody. W opisie jest 23 kable a u mnie do kostek wyprowadzone jest 22. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić.

pelekrk

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Wrzesień 2013, 08:27:24 »
Cytat: "MateuszR_86"
U mnie się pojawiły schody. W opisie jest 23 kable a u mnie do kostek wyprowadzone jest 22. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić.

Kolego ja miałem też taką sytuację ale olałem to:) już nie pamiętam czy w środkowej czy w tej po prawej brakuje mi jednego kabla. Nie mam ABS, Air Bag, klimatyzacji, więc możesz to olać i będzie działać tak jak u mnie:)

MateuszR_86

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Listopad 2013, 22:09:29 »
No i działa jak ta lala. Nie miałem czasu się pochwalić :P.
Teraz się bujam z alternatorem może gdzieś na forum znajdę pomocną informację :)

BKK

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Marzec 2016, 20:59:14 »
Czy ktoś mógłby odświeżyć obrazki w tym wątku?
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=997
Zamierzam wstawić zegary z obrotomierzem, a przyznam że nie chce mi się samemu kombinować, jeśli mogę się posłużyć gotowcem.
Czy po prostu wystarczy odpowiednio poprzekładać przewody tylko w kostkach licznika i dodać jeden przewód do komputera i  będzie działać bez problemu?

METALLMAN

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Marzec 2016, 10:52:58 »
BKK w tym wątku do którego podałeś link z prośbą o odświeżenie obrazków napisałem ponad rok temu post w którym masz wszystko dosyć dobrze objaśnione (tak przynajmniej mi się wydaje).
Wspomniałem tam o schemacie elektrycznym Instrument Cluster Circuit GT Model który jest dostępny w dziale download. W razie problemów - pisz  ;-)

BKK

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Marzec 2016, 12:56:41 »
Mam te schematy. Mam też dwa liczniki i jak trzeba będzie, to siądę nad nimi i sobie rozrysuję, co trzeba. Ale jeśli można skorzystać z gotowca, który zaoszczędzi trochę umysłowego wysiłku, to czemu nie :D
PS. W jednych zegarach wyszło mi bardzo fajne podświetlenie przy minimum pracy. No niemal jak w lexusie jest :D