Forum > Tucson JM
[Tucson] Wymiana świec żarowych Tucson 2.0, jaki producent ?
bartekzg:
zastanawiam się czy świecie żarowe należy wymieniać wszystkie na raz czy tylko te niedziałające?
piotrkiller:
na jednym z forum ktoś napisał: a czy jak ci się spali jedna żarówka w domu to wymieniasz wszystkie?? Serwis, mój znajomy mechanik i ja uważamy ze trzeba wymienić wszystkie 4. Nawet jesli kupisz takie same które ci się spaliły a sprawne zostawisz jaką masz gwarancję ,że nie spali ci się zaraz któraś z tych sprawnych. Po drugie w miarę zużywania się świec zmienia się ich temperatura podgrzewania, czas.
Zakłądając 4 nowe masz pewność że działają tak samo i grzeją równo no i są nowe przez co zapomnisz o ich ponownej wymianie na długi czas pod warunkiem że nie założysz czegoś taniego i nietrwałego.pozdrawiam
bartekzg:
--- Cytat: "piotrkiller" ---na jednym z forum ktoś napisał: a czy jak ci się spali jedna żarówka w domu to wymieniasz wszystkie?? Serwis, mój znajomy mechanik i ja uważamy ze trzeba wymienić wszystkie 4. Nawet jesli kupisz takie same które ci się spaliły a sprawne zostawisz jaką masz gwarancję ,że nie spali ci się zaraz któraś z tych sprawnych. Po drugie w miarę zużywania się świec zmienia się ich temperatura podgrzewania, czas.
Zakłądając 4 nowe masz pewność że działają tak samo i grzeją równo no i są nowe przez co zapomnisz o ich ponownej wymianie na długi czas pod warunkiem że nie założysz czegoś taniego i nietrwałego.pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
w tym problem, ze człowiek będzie się zastanawiał czy nie padnie zaraz ta pozostawiona "stara".
aby sprawdzić czy świeca działa trzeba ją wykręcać?
Grzech61:
--- Cytat: "piotrkiller" ---na jednym z forum ktoś napisał: a czy jak ci się spali jedna żarówka w domu to wymieniasz wszystkie??....
--- Koniec cytatu ---
W domu nie,ale w samochodzie zmieniam zawsze parami tzn przy spaleniu lewej pozycji z przodu zmieniam obie przednie itd.Zakładanie żarówki nowej ze starą mija się z celem,bo za chwilę stara i tak się przepali.Tyle o żarówkach ,jeśli chodzi o świece żarowe podzielam pogląd kolegi piotrkiller ,wymień wszystkie na nowe
spry:
Gdybym miał spalona 1 wymieniłbym :jedna ,ale przy 2 spalonych wymieniłbym wszystkie.Relacja ceny świec do ceny wymiany i kłopotów mówi za siebie
Nawigacja
[#] Następna strona