Autor Wątek: [Lantra J1] problem z odpaleniem lantry j1  (Przeczytany 3901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

blehhs

• Gość
[Lantra J1] problem z odpaleniem lantry j1
« dnia: 20 Listopad 2014, 13:35:21 »
Witam Koledzy mam problem z moja lantra j1 ostatnio bylem na przegladzie nastepnego dnia rano wsiadam przekrecam kluczyk odpala i po 2-5 sekundach gasnie jest to samochod z instalacja gazowa. Acz kolwiek raz zdarzylo sie ze odpalila za 1 razem. Generalnie samochod odpala i gasnie jesli przytrzymam lekko gaz i puszcze po paru sekundach to juz trzyma obroty i normalnie dziala macie moze jakies pomysly co jej moze byc :(

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2014-11-20, 14:46 ]
Dodanie tagu do tematu.

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopad 2014, 19:31:46 »
Krokowy ?

blehhs

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopad 2014, 19:43:25 »
zastanawialem sie nad czujnikiem temperatury ale sam nie wiem ciezko mi to samemu zdjagnozowac

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Listopad 2014, 21:43:08 »
Zacznij od błędów http://www.diaaut.home.pl/hyundai_old.pdf chyba masz złącze 12-pinowe więc ten sposób będzie właściwy.

Cezary51

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Listopad 2014, 19:01:18 »
U mnie za podobny objaw w j1 ale bez gazu odpowiedzialny był prawdopodobnie czujnik temperatury. Ale działo się tak tylko jak wyjechałem z garażu pod dom (50 m) i zgasiłem silnik. Po paru minutach gdy ponownie odpalałem silnik nie chciał już trzymać obrotów i gasł. Przytrzymanie parę sekund na gazie i wszystko wracało do normy. Na zimnym silniku nie było problemu. Napisałem prawdopodobnie czujnik, bo był wymieniony z jednoczesną wymianą łącznika elastycznego na wydechu (mała dziurka). Po tych zabiegach problem się już nie pojawiał.