Forum > i40 VF

[i40 VF] Wycie na 6 biegu

<< < (3/4) > >>

NiGhTmAr:
Będe  zabierał sie niedługo nad zrobieniem tej usterki .
Teraz mam pytanie czy jest sens wymieniac wszystkie łożyska czy wystarczy tylko te od 6 biegu , bo na innych nie ma tego problemu.
Nie orientuje sie ile tych łozysk idzie ale chyba 8 w skrzyni każde po 120 zł to jest 1000 , to jest różnica duża . Także mam pytanie czy można wymienic tylko te od 6 czy trzeba wszystkie ? Może ma tez ktoś jakieś namiary na solidny warsztat w Warmińsko- Mazurskim , który mi to fachowo zrobi :)

ELETomek:
Solidny warsztat po demontażu zweryfikuje stan elementów skrzyni i wymieni co potrzeba  ;-)

robaszek127:
Nie wiem czy podczas naprawy wymienią wszystkie łożyska ale chyba te główne największe na choinkach z trybami muszą bo nie wiadomo które jest winne.
Zapodaje zdjęcia mojej skrzyni z getza więc 5 biegowej a 6-biegowa będzie miała więcej trybów. Naprawa raczej kosztowna z powodu skomplikowania i trudnej rozbiórki. Ja swoją musiałem potłuc i pociąć bo nawet nie wiadomo jak to rozkręcić.
Chyba zostaje jazda aż do śmierci skrzyni i zakup drugiej.

Venom:
Łożyska czy koła zębate ? Obstawiam koła zębate .Gdyby top było łożyska wyłoby cały czas bo one cały czas  się kręcą . Koła zębate 6 biegu .

ELETomek:
Warsztat który zajmuje się skrzyniami biegów powinien sobie poradzić z rozbiórką i naprawą bez podłączenia skrzyni. Jeśli to tylko łożysko, łożyska to wolał bym naprawiać niż kupować używkę.  

Venom, koła też kręcą się cały czas,  nie tylko łożyska. Można obstawiać ale lepiej oceniać po demontażu co jest uszkodzone.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej