Forum > i40 VF
[i40 VF] Wycie na 6 biegu
kkamykk:
Witam wszystkich forumowiczów.
Otóż od chyba początku zakupu borykam się z problemem wycia na 6 biegu. Wycie występuje tylko na 6 biegu i przy przyspieszaniu na tymże biegu.
Przeszukałem już chyba całe google i najczęściej pojawiający się takowy problem występuje w Lexusie IS, ale przecież to zupełnie inne auta. Użytkownicy tychże Lexów twierdzą, że tak już jest, bo skrzynie w tych modelach to padaka.
Moje pytanie więc brzmi: Czy ktoś na tym forum miał podobny problem niekoniecznie w i40? Czy uszkodzone może być łożysko skrzyni? Tylko w takim razie dlaczego wyje tylko na "6" i przy przyspieszaniu?
Kruker:
Witam, u mnie też występuje wycie na 6-stce ale jest na tyle ciche, że teraz przy zimowych oponach nie słychać go. Natomiast wcześniej dokładnie tak jak piszesz - przy przyspieszaniu bylo słyszalne... ale nie uciążliwe.
kkamykk:
A byłeś może z tym w serwisie?
Kruker:
Zgłosiłem ale bardziej proforma bo w trakcie jazdy testowej nie było objawów. Mówili, że być może to kwestia oleju, który po rozgrzaniu robi się rzadki... ale wtedy tak na zdrowy rozum inne biegi tez byłoby słychać a problem jest tylko z 6.
KAROL208:
--- Cytat: "Kruker" ---ale wtedy tak na zdrowy rozum inne biegi tez byłoby słychać a problem jest tylko z 6.
--- Koniec cytatu ---
Tylko że na 6 biegu masz inne obciążenia wałków.
Nawigacja
[#] Następna strona