Forum > i40 VF

[i40 VF] Wycie na 6 biegu

<< < (2/4) > >>

bandyta:
zglos problem w serwisie. Niewazne czy mniej czy wiecej uciazliwe. Jak sie cos stanie ze skrzynia to beda mieli w systemie ze zglaszales usterke (bedziesz kryty)

darenty69:
U mnie z kolei haczy dwójka (wpada) może ktoś zna przyczynę

gto.ferrari.599:
Witam... Poradzili sobie z tym problemem w i30 1.6 90KM w serwisie w Szwajcarii, po tygodniu trzymania... Problem rozwiązany ale co i jak zrobili to nie wiem, bo to auto siostry...

NiGhTmAr:
Witam , mam ten sam problem. Jak kupiłem auto  z przebiegiem 110kkm był zauwarzalny na 6 biegu dziwny dzwiek ale tylko podczas przyspieszania jakby swist szum, odgłos pracy łozyska - zaznacze że żeby usłyszec ten dzwięk trzeba było wyciszyć muzyke i sie włuchac itp. Dzisiaj mam przebieg 180kkm i ten odgłos wyraznie sie wzmocnił (jest słyszalny nawet przy cicho grającej muzyce )ale to nie stopniowo tylko raptownie dzisiaj usłyszałem podczas przyspieszania na 6 jakby wiertatka na wolnych obrotach tylko troche ciszej mi się wydaje ze to odgłos pracującego łożyska. Po przejechaniu 50 kilometrów odgłos jakby sie uciszył po czym potem znowu sie pojawił . Najbardziej słyszalny jest w granicach 2kk-3kk obrotów jak sie rozpędze do około 140km to troszke jakby było ciszej. Odgłos pojawia sie tylko i wyącznie na 6 biegu podczas dodawania gazu obojętnie czy jade 60km/h czy 120km/h jest słyszalny. Czytałem że to prawdopodobnie łozysko 6-go biegu ale chciałem sie upewnic i czy wymiana tego łożyska pomoże ?

robaszek127:
Może wsadzone są jakieś wadliwe łożyska akurat od tego biegu. Wady skrzyń już były w ix35 gdzie padał 5 bieg lub np. w bravo słynne skrzynie m32 gdzie siadały szybko łożyska.
Jak sam wymieniałem teraz skrzynię w getzie. W nim oprócz pancernych zwykłych łożysk mamy igiełkowe na mechanizmie. I na jednym zrobił się luz aż przegub wewnętrzny uderzał o obudowę skrzyni.
Więc albo skrzynia będzie sobie jeździć i szumieć łożyska albo problem się będzie nasilał i kiedyś siądzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej