Forum > Getz
[Getz] Wysokie spalanie Getz 1.1 63KM 2003
robaszek127:
Standardowo mechanik chce nie dość zarobić na wymianie to jeszcze stary katalizator sprzeda. Skoro świece są okopcone to jest za bogata mieszanka więc o raczej sonda. Zawory warto sprawdzić jeśli nie są samoregulujące.
Sonde można samemu sprawdzić miernikiem czy napięce waha się chyba miedzi 0 1V ale to opisane jest dokładnie w necie jak sie robi.
A może też być zatkany katalizator i muli silnik. Ale wtedy lepiej wywalić wkład i wyłączyć 2 sondę. Taniej wyjdzie niż kupno katalizatora.
Nastar:
Odświeżę trochę. Żona ma świeżo kupionego Getza 1.1, 2008r.
nie spodziewam się dużych osiągów przy tym aucie ale mam subiektywne wrażenie, że mimo to "nie jedzie". Moje wątpliwości pogłębiły się gdy okazało się, że w cyklu mieszanym trasa/miasto: 40/60 spalił prawie 10L/100km !
Rozumiem, że mam zacząć od sprawdzenia świec i przewodów, potem błędy ECU i zapadnie decyzja czy to świece, przewody, sonda lambda czy czujnik temp. silnika ?
Przebieg auta to 76kkm.
I ostatnie pytanie: czy dam rade sprawdzić błędy czymś w stylu ELM 327 czy innym ogólnym kablem i softem ?
Mała aktualizacja.
- wymienione świece i przewody - były trochę zmęczone już. Efekt: Delikatna poprawa dynamiki.
- regulacja zaworów + pomiar ciśnienia w cylindrach. Zawory były całkiem OK. Ciśnienia w cylindrach dość słabe (9,10,10,9). Na razie nie ruszam tego tematu...
- sprawdzone WSZYSTKO co można sprawdzić komputerem (czasy wtrysków, lambdy, czujniki). Zero anomalii.
Stwierdziliśmy z mechanikiem w ASO , że warto jeszcze przetestować map sensor. Co prawda pokazywał na wyłączonym silniku 1atm. a po odpaleniu (silnik ciepły) 0,3 atm czyli w normie ale co mi szkodzi go sprawdzić. Odłączono go i pojeżdżę trochę aby sprawdzić spalanie i dynamikę. Pierwsze wrażenie jest takie, że dynamika wzrosła. Spalanie na razie "się mierzy" ;-)
BTW - cena usług w moim ASO BARDZO mile mnie zaskoczyła !
2-krotna diagnostyka (2 różne dni), regulacja zaworów, wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów + uszczelka, pomiar ciśnień w cylindrach, wydruki z komputera diagnostycznego ze wszystkimi parametrami. Całość wyniosła mnie.... 118zł :-) Chyba każdy zwykły mechanik wziąłby więcej. Duży plus dla ASO w Pile.
urbanpc:
--- Cytat: "Nastar" ---
Stwierdziliśmy z mechanikiem w ASO , że warto jeszcze przetestować map sensor. Co prawda pokazywał na wyłączonym silniku 1atm. a po odpaleniu (silnik ciepły) 0,3 atm czyli w normie ale co mi szkodzi go sprawdzić. Odłączono go i pojeżdżę trochę aby sprawdzić spalanie i dynamikę. Pierwsze wrażenie jest takie, że dynamika wzrosła. Spalanie na razie "się mierzy" ;-)
--- Koniec cytatu ---
Hej
Możesz dać zdjęcie gdzie jest ten MapSensor. Mam ten sam problem ze spalaniem. Dwóch mechaników sprawdzało sondy, świece itp i twierdza że jest ok. a spalanie wychodzi 10,5l/100km.
kosmos2011:
II
.
Yeti1989:
Ostatnio też odebrałem autko od mechanika i po przejechaniu (przez nich - nie wiem jakim stylem jazdy albo stał odpalony) 120 km wyszło 11l/100 gazu. Jaki jest numer części (map sensor) żeby można to wymienić i w miarę tanio zamówić? Autko ma juz 203000km przebiegu i jak się okazało przy remoncie (sprzęgło, zawias kpl., rozrząd, przewody WN świece, olej 5W30, filtry, czyszczona przepustnica, poduszki silnika, uszczelnienie silnika), wszystkie części były oryginalne i map sensor wygląda już na zmęczony.
Dodam, że jak się go odpala na benzynie to trafi czasem zgasnąć i ponowne odpalenie bez problemów. Na gazie nie gaśnie.
Dodam, że wentylator czasem się włącza bez powodu na zimnym silniku (przy wyłączonej klimie). Czujnik temperatury? Jak tak to gdzie jest zlokalizowany? Trzeba spuszczać płyn?
Nawigacja
[#] Następna strona