Forum > i40 VF
[i40 VF] I40 sedan 1.6 GDI - nadmierne spalanie
ecodriver:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---
ecodriver, 11 w trybie miejskim to moim zdanie bardzo dobry wynik. Ale 1.6 to mały silnik, za mały dla takiego auta... tak mi sie wydaje..
--- Koniec cytatu ---
11.3 przy silniku 1.6 to dobry wynik? Chyba żartujesz. Silnik rzeczywiście nie poraża dynamiką, ale z drugiej strony w poznańskich korkach rzadko zdarzają się odcinki gdzie przez jakiś czas można jechać 50-60 km/h, więc nie ma to specjalnego znaczenia. Na trasie stawiam na komfort i ten samochód go zapewnia. Pewnie zmienię zdanie jak pojadę po jednopasmówce i będę musiał często wyprzedzać. Czuję, że będą problemy. Na razie mierzę spalanie starą metodą czyli od tankowania do tankowania i ilość przejechanych km z licznika. Coś niedowierzam temu komputerkowi.
Marcin12:
Hej
Tez mam ten silnik i nie sadze żeby aż tak strasznie było, do spokojniej jazdy wystarczy .
Co do spalania to chyba rzeczywiście wysokie, ja bynajmniej jeszcze takiego wyniku nie osiągnąłem mimo ze 30000 zrobiłem.
Silnik jest naprawdę ekonomiczny przy spokojnie jedzie około 90 km/h schodzę do 6,5 L/km. Na autostradzie 110/130 km/h około 7,2 L/km najwyżej co mi się udało trafić to 8,6 L/km .
Trasy mam mieszane troszkę miasto, więcej autostrad. W Szczecinie tez śmigałem i naprawdę nie pamiętam żebym miał 11,3 a wyświetlacz mam ustawiony często na spalaniu wiec na pewno bym zapamiętał taka wartość.
Nie wiem jak masz ustawione, ale spróbuj ustawić żeby po każdym tankowaniu wartości się wykasowywały i komp. zaczął od nowa naliczać.
Raz miałem ze trzymał wartość mimo i jeździłem najekonomiczniej jak się dało, wiec chyba jak każdy komp czasami się przycina.
Jeszcze, co zauważyłem to ze duże ma znaczenie gdzie się tankuje, nie wiem akurat czy na spalanie, ale zmieniając stacje benzynowe komp. pokazuje różne wartość do przejechanego dystansu.
Tankując do pełna na jednej pokazuje ze zostało 760 km a na innej 840 km
mINA87:
No autko na pewno swoje waży. W dole zakresu obrotów pewnie będzie mulasty jak wszystkie nowe down-size'owane benzyny, które trzeba przeciągnąć po obrotach żeby pokazały co potrafią. Co prawda w górze obrotów spalanie będzie największe, ale wtedy też jest największa efektywność silnika. Co prawda dawki wtryskowe będą przy wysokich obrotach spore, ale jednak wygeneruje to sporo NM, które pociągną autko. Przy zamulającym dole całe rozpędzanie trwa dłużej, silnik ma mniej mocy i dodatkowo jest bardziej wysilony. Wydaje mi się, że przez to paradoksalnie odbije się to na spalaniu - przez większy czas dawki wtryskowe będą na "średnim poziomie", bo jednak na taką pojemność trochę paliwa wejść musi.
W sumie na tym bazuje kilka zasad eco drivingu.
Ponadto w mieście najgorsze jest stanie. Moja Sonia przejechała w trasie do Niemiec na jednym baku prawie 750km, a teraz we Wrocku jak wyciągam 400km na jednym baku to się cieszę... Z drugiej strony średnia prędkość w miesiącu często koło 17-18km/h i 20 parę godzin przejechane. Jeśli przez większość czasu jazdy stoimy w miejscu, a silnik pracuje to nie ma siły, żeby spalanie było sensowne..
Jeśli chcesz coś więcej dowiedzieć się o pracy silnika i faktycznym spalaniu to polecam zainwestować w ELM327 + Torque i wtyczkę Hyundai ADV. Dzięki temu będziesz mógł poobserwować kiedy i jakie dawki ECU wrzuca.
1igor1:
Marcin12, no to podziwiam, u mnie średnia to 7,9 a jeżdżę dużo w trasie, w pół roku ponad 20 tyś, największe jakie miałem to ponad 9 ale cały czas ponad 160 km/h, najniższe jakie zaobserwowałem to 7,2 oczywiście mierzone z tankowania i przebytych km, bo komputer zawsze o 0,5l przekłamuje w dół
Nie ma potrzeby cytowania całych postów. Jeśli odnosisz się do całości wypowiedzi, która na dodatek jest ostatnią wypowiedzią danego użytkownika w wątku, wystarczy przywołać jego nick (j.w.). tekla
Marcin12:
Proszę żeby nie było ze wymyślam.
Pozdrawiam
Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Wymazanie cytatu. Warn. tekla
Nawigacja
[#] Następna strona