Forum > Lantra
Czy warto zmienić z mineralnego na syntetyk ?
brix:
musze przyznać że zacnie silniczek u kolegi wygląda.Tak sobie myślę że na zużycie oleju ma wpływ stan uszczelniaczy zaworowych i pierścieni tłokowych(wzrost ciśnienia sprężania przy próbie olejowej).Do nowoczesnego silnika nie należy stosować o klasie lepkosci innej niż zalecana przez producenta silnika bo może sie to przyczynić do jego złużycia z kolei stosowanie olejów o dużo wyższych wskaźnika nie ma ekonomicznego uzasadnienia.W dzisiejszych czasach oleje dostepne na rynku są mieszaniną wielu olejów bazowych i często w takzwanym półsyntetyky będzie około 90% bazy mineralnej.Jeżeli silnik jest w dobrym stanie technicznym(nie bieże dużo oleju) należy jak najdłużej stosować olej syntetyczny który jest lepszy od mineralnego. Stosowanie oleju mineralnego ma sens jedynie w wypracowanych jednostkch gdzie miedzy współpracującymi elementami występuja duże luży tam olej mineralny moze sprawdzać sie nieco lepiej.
Źródło "MOTOR" NR39/2009
Złośnik:
No przemawia do mnie to wszystko kolego jak najbardziej.
Problem byłw tym ż enic na ten temat nie jażyłem po kupnie auta bo się nei interesowałem a olej zmienić było trzeba.
Jedyna opcja od sklepowago wszystkowiedza była taka żeby lać mineralny.
Nie ukrywam jak zaczynają się mrozy to silnik zupełnie inaczej chodzi na mineralnym niż w lecie nei mówiąc już o rozruchu.
W lecie od strzału zapala, w zimie z raz, dwa razy zakręcić wałem musi.
Przez tą sekundę po odpaleniu słyszę jak popychacze skaczą.
Szkoda po prostu mi silnika na mineralnym.
Wydatek 150zł raz na rok nie jest tragedią i myślę, że warto jeśli można nawet i max. na syntetyk przejść. Przepłukać silnik jak radzicie koledzy, zmienić olej wraz z filtrem.
Jesli nie w lecie to napewno zimą będzie mu lżej, kultura pracy też powinna się chyba poprawić.
rufuz:
"wtom" masz G4GF silnik to ten sam G4GF co w J2 ?
Jeśli chodzi o zużycie oleju to ogólnie silniki DOHC raczej charakteryzują sie większym zużyciem oleju.
wtom:
ja robiłem eksperymenty na droższej zabawce (d4d), gdzie ew. koszty idą w tys zł :mrgreen: mimo że nie było popychaczy hydraulicznych tylko płytki to na 10w40 w zimie po odpaleniu słychać było zawory, obecnie na 5w30 już tego nie ma. szkoda silnika katować minerałem. ale decyzję podejmij sam :-P
wtom:
--- Cytat: "rufuz" ---"wtom" masz G4GF silnik to ten sam G4GF co w J2 ?
--- Koniec cytatu ---
tak, różni się dodatkiem (plastikową ozdobną pokrywą) :-P i ma dołożony cvvi (wariator faz rozrządu)
Nawigacja
[#] Następna strona