Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Silnik po kąpieli
wtom:
podjedż do wrocka, to ci się podepnę z kompem, coś poradzimy ;-)
Mativkus:
miałem podobny problem ale jak Qmplowi pozyczyłem hultaja na tydzien nalał do baku mixolu paliwa do kosiarek idiota.. az mi wycisło olej przez swiece miałem podobne problemy do twoich ciezko było z zapaleniem a jak juz zapalił to niechciał sie wkrecac na wysokie obroty
--- Cytuj --- Auto dalej ma problemy z odpaleniem (odpali za 4-5 próbą) i w momencie gdy wcisnę gaz do dechy i zapalą się wszystkie kontrolki od turbiny to zaczyna delikatnie szarpać (mam wrazenie ze silnik się "trzęsie"). Jak przyspieszam powoli to idzie normalnie. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
--- Koniec cytatu ---
Sprawdz wyczysc swiece papierem sciernym a potem w rozpuszczalniku wypłucz maras powinno pomuc :)
Tigersoft:
ja w swoim umyłem pełnym ciśnieniem a wczesniej spryskałem preparatem do mycia silników:) silnik był wyłączony :) załozyłem tylko reklamówkę na alternator i kopułkę :) po myciu z 10 min walczyłem, jak odpalił to nie na wszystkie gary ale zanim dojechałem do domu to już dobrze chodził :)))) na drugi raz zabezpiecz choć trochę elektrykę:P
skali1991:
Ja w swoim silnik myłem i na szczęście nic sie nie stało :-o
Ale już tego napewno nie zrobie xd
Nawigacja