Forum > Lantra

[Lantra J1] Problem z Lantrą - źle chodzi, na jednym garze.

<< < (2/3) > >>

NieAmator:
może są  swiece do wymiany albo kable WN, na zimnym silniku nie uruchomisz auta z gazu bo gaz jest bardziej ,,suchym" paliwem

skali:
Uwierz że da rade uruchomić na gazie nawet w trakcie siarczystych mrozów. Mój Peugeot 405 1.8 benz 1988r odpalał tylko na gazie, brzydził sie etyliny :)
Świece kable - to nie ich wina ponieważ działoby to się i na ciepłym i na zimnym silniku, również bez różnicy na jakim paliwie śmigasz.
Najlepiej wyciągnj całą listwe wtryskową, zobacz filtr paliwa. Jak dla mnie wina jest w układzie wtryskowym, może któryś wtryskiwacz nie podaje?
Sprawdź omomierzem czy jest napięcie na wtyce wtryskiwacza na odpalonym silniku, odpinaj po kolei wtyki wtryskiwaczy benzyny podczas pracy silnika i obserwuj.

daj znać.

antek1122:
nie odpale na gazie bo nie mam przełącznika tylko taki guzik kable WN wymieniałem i filtr paliwa też ;) zaraz dam znać co tam sie działo
Powiedz mi dokładnie jak mam zmierzyć tym miernikiem wtryski :P
i jeszcze jak jest ciepły to dobrze odpala za 1 razem na benzynie i juz sie tak nie dusi ale ruszać i tak jest ciężko

skali:
Ten włącznik idzie ominąć lecz to ciężkie do wytłumaczenia..
Oczywiście sprawa dot. czy prąd (napięcie) dochodzi na wtryski. W związku z tym że jest to prad bardzo małego voltarzu bierzesz najmniejszą żarówke jaką znajdziesz (np. 5w) przylutuwujesz przewody plus i minus do niej i poprostu wkładasz końce pzrewodów we wtyczke. Oczywiście na odpalonym silniku..

Ale słuchaj. Masz uczucie że nie chodzi na wszystkie gary? Bo te info co napisałeś w ostatnim poście mnie troszke zastanawia że na ciepłym odpala..
Jak mi coś przyjdzie do głowy to dam znać

antek1122:
właśnie być może na samiutkim początku nie chodzi na wszystkich ale pewny nie jestem bo po odpaleniu za 2 razem wyrównuje sie po nie długiej chwili. Sprawdze to jutro bo juz nie miałem dzisiaj czasu a z tym przyciskiem mozesz mi napisać na pw ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej