Forum > Lantra

[Lantra J1] Problem z Lantrą - źle chodzi, na jednym garze.

(1/3) > >>

antek1122:
Witam. Mój problem polega na tym iż źle chodzi na benzynie. Po przekręceniu stacyjki nie ma żadnego dźwięku. Po odpaleniu za 1 razem bez dodawania gazu auto gaśnie po około 2-3 sek. (po tym jak autko zgaśnie i przekręce stacyjke już słychać jakieś ciche buczenie) Po odpaleniu w ten sam sposób za 2 razem auto już nie gaśnie i na początku chodzi troszkę ciężko ale już później jest w miarę ok. Po dodaniu gwałtownie gazu autko potrafi się zadusić i nawet słychać jak strzela w filtr powietrza. Przy dodawaniu gazu płynnie nie ma tragedii :) Jazda na samej benzynie jest koszmarna. Auto szarpie a mocy dostaje powyżej 2.5 tyś obr. Dodam że z rury wydechowej trochę a nawet bardzo czuć benzynę. Wymieniłem ostatnio kable, filtr powietrza, gazu, paliwa. Dodam że na gazie chodzi dobrze :) Proszę o pomoc :) z góry dzięki pozdro :)

skali:
Zawsze odpalałeś autko na benzynie?
Obstawiam lejące wtryski, lub sterownik mapy wtrysku ;>

Timon:
ECU może uczyć się pod tym jak jeździsz na gazie jaką dawkę benzyny podawać.

Spróbuj tak: Odłącz akumulator na parę minut. Podłącz i odpal auto na benzynie. Poczekaj aż włączy się chłodnica. Wyłącz silnik i odpal jeszcze raz na benzynie. Sprawdź czy dalej masz te problemy.

Nie rozwiąże to problemu, ale będziesz wiedział czy to przez instalacje LPG. Tak sądzę...  :roll:

dzafik:
Odłączą akumulator na 10 minut, podłącz i zrób około 5 km na benzynie. Będzie chodzić. Tylko trzeba dobrze ustawić pracę na biegu jałowym. Po podłączeniu aku włącz jak najwięcej odbiorników i poczekaj aż zagrzeje się do temp. roboczej. Po czym zgaś i uruchom jeszcze raz i w drogę min. 5km na PB.

antek1122:
Mam włączyć jak najwięcej odbiorników zeby sie szybciej zagrzał ? OK sprawdze to dzisiaj i dam znać jak coś :) I zawsze odpalam na benzynie i jak osiągnie jakąś temperature to po 2 tyś obrotów sam się przełącza na gaz a na gazie odpalić się nawet nie da :)
Może dolać jakiś specyfik do benzyny na przeczyszczenie wtrysków ? czy nie kombinować w ten sposób ? Dzięki za odpowiedzi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej